Auto's nemen voor even bezit van het fietspad langs de Wageningselaan om te wachten voor het afvalbrengstation.
Auto's nemen voor even bezit van het fietspad langs de Wageningselaan om te wachten voor het afvalbrengstation.

Fietspad voor ACV Veenendaal in gebruik door auto's

VEENENDAAL – Voorsorteren op het fietspad is de beste oplossing om de lange files voor het afvalbrengstation van ACV enigszins te beperken. Dat schrijft het Veenendaalse college van B en W aan de VVD-fractie.

Raadslid Leo Nooteboom had in een brief het voorstel van een reserveringssysteem geopperd.
Dat zou het bezoek aan het afvalbrengstation aan de Wageningselaan reguleren en daarmee de wachttijden verkorten. Afvalverwerker ACV onderzoekt – al vóór de coronacrisis – de mogelijkheden van een meldings- en reserveringssysteem.

Voor- en nadeel

Voordeel hiervan is dat hiermee vooraf wordt bepaald hoeveel mensen wanneer hun afval brengen. De gemeente Veenendaal ziet echter als grootste bezwaar dat reservering op de korte termijn geen soelaas biedt.
"De reden hiervoor is tweeledig: enerzijds is er tijd nodig voor de implementatie van een nieuw systeem, anderzijds vraagt het om een bepaalde gewenningstijd bij de inwoners plus een zorgvuldige en langdurige communicatie."

Opstelling van de auto's op het fietspad maakt de verkeerssituatie voor de fietsers veiliger. Aanvankelijk verwachtten fietsers daar geen auto's, wat voor gevaarlijke situaties zorgde.

Fietsers in beide richtingen moeten nu verplicht gebruikmaken van het fietspad aan de noordzijde van de Wageningselaan, waardoor fietsers en auto's elkaar niet meer onverwachts tegenkomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden