Groenpoort maakt deel uit van Veenendaal-oost. Daar moet de tweede ontsluiting komen op de Rondweg. (Foto: archief)
Groenpoort maakt deel uit van Veenendaal-oost. Daar moet de tweede ontsluiting komen op de Rondweg. (Foto: archief) (Foto: )

Voorkeur ontsluiting Groenpoort in Veenendaal-oost

VEENENDAAL – De voorkeurslocatie voor de ontsluiting van de te ontwikkelen wijk Groenpoort is vastgelegd. Daarmee krijgt Veenendaal-Oost op termijn een tweede ontsluiting op de straks verbrede Rondweg-Oost. In samenwerking met de provincie Utrecht en het Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-Oost heeft de gemeente Veenendaal gezocht naar een optimale locatie.

Die is gevonden ten noorden van beide tankstations, halverwege Groenpoort. Het gaat om een voorlopig ontwerp, waarin nog wijzigingen en optimalisaties mogelijk zijn.
In 2019 tekenden de provincie en de gemeente een bestuursovereenkomst voor verbreding van de Rondweg-Oost plus een directe aansluiting van Groenpoort op deze weg. De reconstructie zou tussen 2024 en 2027 moeten plaatsvinden. De maximum snelheid op de Rondweg-Oost wordt dan verlaagd van 80 naar 70 km per uur. De ontsluitingsweg krijgt verkeerslichten die afhankelijk zijn van het verkeersaanbod vanuit Groenpoort. Hierdoor ontstaat geen onnodig wachtend verkeer op de Rondweg-Oost.

Ede

Van een doorgaande route richting Ede is volgens de gemeente geen sprake. Dit is ongewenst vanwege de woonkwaliteit van de wijk. Om sluipverkeer van en naar Ede zoveel mogelijk tegen te gaan, wordt de route door Groenpoort naar Ede onaantrekkelijk gemaakt. De gemeente Ede wil op het Pakhuisviaduct een om-en-om-regeling instellen, dus wachten voor tegemoetkomend verkeer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden