Foto: ter illustratie. (Bron: Unsplash

Graffitikunst of vandalisme: Nelleke deelt haar ongenoegen over de creaties

Door Kelly van Straten

Veenendaal - Is graffiti kunst of vandalisme? Voor de een zijn de veelal kleurrijke creaties een doorn in het oog, voor de ander is het een vorm van expressie. Ook Nelleke Roelofsen is in tweestrijd: ze bewondert de creativiteit van de graffiti-artiesten, maar is het zat dat onlangs geschilderde wanden ‘vernacheld’ worden.

“Laat ik beginnen met uit te spreken hoe ik jullie creativiteit bewonder!”, deelt Nelleke op haar facebookpagina. “Ik zie prachtige kunstwerken her en der. Jaren terug heeft één van jullie zelfs de kamer van mijn toen vijfjarige zoon verfraaid. Na 17 jaar is er nog altijd niet overheen geschilderd, dat zegt genoeg.”

Toch zit haar iets goed dwars. “Waar ik geen waardering voor heb is voor het vernachelen – ik kan het niet anders zien – van alle prachtige witte wanden van de tunneltjes.”

Daar hebben anderen volgens de inwoonster van Veenendaal hun handen vol aan. “Ik sprak zojuist de  meneer die hierdoor werk heeft, maar zelfs hij wordt er verdrietig van dat hij keer op keer dezelfde wanden moet sausen!  De gemeente moet dit elke keer oplossen. Meneer gaf aan dat als hij alle plekken langs is geweest, hij 1,5 dag verder is. En dat keer op keer…”

Ik doe geen aangifte

Waar mag je je dan wel uitleven met graffiti? Die vraag helpt Nelleke je graag beantwoorden. “Mocht je nu denken: waar moet ik dan mijn creaties kwijt? Stuur mij dan een bericht! Dan kan ik met je mee denken. Ik beloof je: ik doe geen aangifte of andere capriolen.”

Ze sluit haar facebookbericht af met de woorden: “Ik ben gewoon trots op ons mooie Veenendaal!”

 Lees ook: 

Dit artikel komt van indebuurt.nl/veenendaal. Meer inspirerende verhalen over Veenendaal lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden