Kerstconcert van het Ritmeester - Veenzangers Mannenkoor, in pré-corona-tijden.
Kerstconcert van het Ritmeester - Veenzangers Mannenkoor, in pré-corona-tijden. (Foto: Pieter Vane)

Versoepeling criteria voor (co)financiering van culturele projecten in Veenendaal

Veenendaal - Voor evenementen en culturele projecten in Veenendaal kan je geld aanvragen via MAAK Veenendaal (maakveenendaal.nl). Evenementen zijn voorlopig niet toegestaan en samen cultuur beleven zal er anders uit gaan zien, in de anderhalve-meter-samenleving. Daarom zijn de criteria voor geldenaanvragen voor culturele projecten versoepeld. Zo hoopt MAAK Veenendaal alsnog bij te kunnen dragen aan creatieve maatschappelijke projecten in de gemeente.

Vrijwel alle (amateur)kunstorganisaties hebben enkele keren per jaar een optreden of presentatie. Nu dat niet meer ‘live’ kan, vallen inkomsten zoals kaartverkoop en baromzet weg. Door de kosten voor bijvoorbeeld een online uitzending of een filmpje zijn de totale kosten van een productie juist vaak weer hoger dan voorheen. Hierdoor kan het voor veel gezelschappen lastig zijn om  een online optreden te organiseren. Omdat het juist nu belangrijk is om samen (op 1,5 meter afstand) iets voor elkaar te organiseren, heeft MAAK de voorwaarden een beetje aangepast.

Overtuigd plan

Organisaties kunnen vanaf nu een aanvraag bij MAAK doen, om tegemoet te komen in de onkosten voor een online presentatie of project. Ook activiteiten zoals een open repetitie of andere – voor heel Veenendaal toegankelijke – creatieve projecten komen in aanmerking. Uiteraard alleen als de projecten wenselijk en veilig zijn, volgens de richtlijnen van RIVM, Rijksoverheid en Gemeente Veenendaal. Belang hierbij is dat de aanvrager zelf een overtuigend plan heeft om een breed publiek te bereiken. Alle Veenendalers moeten kunnen genieten van het optreden of de repetitie!

Voorbeelden

Waar moet je dan aan denken? Het Ritmeester – Veenzangers Mannenkoor geeft elk jaar een kerstconcert voor de inwoners van Veenendaal. Dit jaar zou dat in de Open Hof en in verzorgingshuis De Ridderhof in Amerongen plaatsvinden. Ze zijn nu - samen met de concertmeester en de cultuurmakelaar – aan het onderzoeken hoe ze alsnog een online kerstconcert kunnen verzorgen. Het is nog ver weg, maar op zaterdagavond 19 december moeten alle Veenendalers en ook de bewoners van de verzorgingstehuizen van een mooi concert kunnen genieten!       

Meer informatie over de aangepaste regelingen vind je op MAAKVeenendaal.nl. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden