Het buitenbad van zwembad De Vallei in Veenendaal. Nu nog mooi weer en dan kan het buiten ook open...
Het buitenbad van zwembad De Vallei in Veenendaal. Nu nog mooi weer en dan kan het buiten ook open... (Foto: )

Zwembad De Vallei opent weer de deuren

Veenendaal - Sportservice Veenendaal opent vanaf maandag 18 mei zwembad De Vallei. Op woensdag 6 mei maakte het Kabinet bekend dat binnenzwembaden vanaf 11 mei de deuren mogen openen. De afgelopen week is hard gewerkt om op een verantwoorde en veilige manier open te kunnen.

De heropening van het zwembad is goed nieuws voor Veenendaal. Sander Schoone, Manager Zwembad, licht toe: “Het is natuurlijk fantastisch dat we weer de deuren mogen openen en dat inwoners van Veenendaal weer bij ons in beweging kunnen komen. We hebben alle opties goed overwogen. Zo weten we zeker dat we op een verantwoorde en veilige manier open kunnen, zowel voor gasten als voor onze werknemers. Natuurlijk moeten de bezoekers de richtlijnen blijven volgen en het gezond verstand gebruiken. Alleen dan is het mogelijk om tot een verdere versoepeling van maatregelen te komen”. 

Doelgroepen

Vanaf maandag 18 mei gaat het zwembad open voor verhuur, zwemles, banen zwemmen en recreatief zwemmen voor jeugd van 8 tot en met 12 jaar. “We kiezen bewust voor deze doelgroepen. Deze bezoekersstromen kunnen we met duidelijke roosters en protocollen goed reguleren. Uiteraard werken we met een maximaal aantal bezoekers om de veiligheid te kunnen garanderen.” vertelt Schoone.
Om de bezoekersaantallen te reguleren wordt een online inschrijfsysteem gebruikt. Bezoekers kunnen per tijdslot inschrijven. Zo wordt voorkomen dat er te veel mensen in het bad zijn op hetzelfde moment.
Alle informatie, protocollen en richtlijnen staan op www.sportserviceveenendaal.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden