Businessclub en VRC steunen ondernemend Veenendaal

Veenendaal - De Veensche Businessclub en v.v. VRC hebben gezamenlijk de handen ineengeslagen om ondernemend en sportief Veenendaal een hart onder de riem te steken. Met een paginagrootte advertentie vorige week in de Rijnpost laten zij zien wat de beweegredenen zijn.

''Er is in deze huidige Coronacrisis veel aandacht voor de vitale beroepen en natuurlijk geheel terecht.
Maar het leek ons gepast om, nu we weer wat verder in de tijd zijn, ook andere groepen voor het voetlicht te halen,'' zo geeft René Pfeiffer, voorzitter Veensche Businessclub, aan.

Zwaar

''Ondernemend Veenendaal heeft het bijzonder zwaar en zij hebben nu onze aandacht , lees koop lokaal, keihard nodig.
Hierbij denken we niet klein, dus alleen aan onze leden, maar juist nu aan heel Veenendaal.
Daarom ook de oproep in de advertentie om vooral de website, die te vinden is via www.steunveenendaal.nl, met enige regelmaat te bezoeken.
Natuurlijk zijn er inmiddels diverse noodmaatregelen door de overheid geïmplementeerd en verzacht dat de pijn maar het is zeker niet voldoende om de verliezen te compenseren,'' zo sluit Pfeiffer af.

vv VRC

Ook voetbalvereniging VRC wilde graag zijn medeleven laten blijken en alle sportievelingen, besturen (en overige betrokkenen) van alle verenigingen in Veenendaal veel sterkte toewensen in deze absurde tijden.
Met ruim 1.300 leden (tweede vereniging in Veenendaal qua grootte) en alle daarbij betrokken vrijwilligers/familieleden van spelers/speelsters is VRC een belangrijke speler in de ontspanning van Veenendaal op zaterdag.
''Maar het gaat nu niet om VRC,'' zo benadrukt Gerrit Jan van de Weerdhof, de voorzitter van VRC. ''Nee, het gaat nu natuurlijk om alle verenigingen in Veenendaal. We zitten tenslotte allemaal in hetzelfde schuitje, waardoor de vrijetijdsbesteding in het weekend volledig stil is komen te staan.
|En ook financieel is er een forse strop want de kantine inkomsten, een belangrijk fundament onder elke jaarlijkse begroting, zijn volledig opgedroogd.'' Beide voorzitters hopen dat de advertentie meer onderlinge verbondenheid tot gevolg heeft en men elkaar steunt waar dat kan. ''Laten we als Veenendaal nu opstaan en laten zien waar we voor staan,'' stellen beiden.

Meer initiatieven

De actie van beiden is één van de talrijke initiatieven om het midden- en kleinbedrihjf en dus ook de middenstand een hart onder de riem te steken of te helpen. Zo is in Veenendaal en sinds kort ook in Rhenen een website opgezet waar ondernemers zich gratis bij kunnen aansluiten om daarop hun diensten naar voren te brengen.

Markt

En wat te denken van de marktkooplieden die nu niet meer op de markt mogen staan. Op een speciale website laten zij, maar ook de andere kraamhouders, hun stem horen. Afgelopen week deed dat ook de plaatselijke afdeling van de Socialistische Partij. Met een tekstslinger, uitgerold op de Markt, gaven zij aan om vooral lokaal te kopen. 'Koop bij een ander niet wat ook Veenendaal jou biedt' was als hartenkreet te lezen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden