Linne de Wit (10)  uit Veenendaal is één van de deelnemers aan de Jeugdjournaal-finale. (Foto: NOS)
Linne de Wit (10) uit Veenendaal is één van de deelnemers aan de Jeugdjournaal-finale. (Foto: NOS) (Foto: )

Linne de Wit uit Veenendaal finaliste presentatiewedstrijd

Veenendaal - Fedde Groenevelt (11) en Linne de Wit (10) zijn de eerste twee kinderen die door zijn naar de finale van de Jeugdjournaalwedstrijd. Er is massaal gehoor gegeven aan de oproep om mee te doen met de Jeugdjournaalwedstrijd, die wordt georganiseerd door het NOS Jeugdjournaal en Instituut Beeld en Geluid in Hilversum.

In totaal hebben bijna 400 kinderen meegedaan door middel van het inzenden van een video waarin ze hun journalistieke talenten laten zien. Het is niet vreemd dat veel van hen de coronacrisis als onderwerp kozen. Toch gaat Fedde’s inzending over Oranje Jet, een vrouw uit de buurt die alles in het oranje heeft. Linne koos de boerenprotesten als onderwerp.

Hoofdprijs

De redactie koos uit de inzendingen tien finalisten die op zondag 19 april alles uit de kast mogen halen voor de hoofdprijs. De winnaar mag als echte razende reporter op pad met een Jeugdjournaal-cameraploeg om een onderwerp naar keuze te verslaan. De reportage is te zien in een tv-uitzending, op de website en op het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.
Doorgaans worden de finalisten uitgenodigd in Hilversum voor de finaledag, maar die vindt dit jaar plaats via een videoverbinding. De kinderen voeren drie opdrachten uit die worden beoordeeld door de jury bestaande uit de winnaar van 2019, Rómeycia, Jeugdjournaal-verslaggever Noortje Deutekom en YouTuber KORTHOM.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden