Jan-Egbert Bos (l) met naast hem Johan Kluts (chef-kok De Hof), Dominique Tollenaar (manager Vendel) en Chris Hazeleger (chef-kok Vendel).


met de chefs van De Hof en Vendel: ''We slaan de handen ineen.'' (Foto: PR)
Jan-Egbert Bos (l) met naast hem Johan Kluts (chef-kok De Hof), Dominique Tollenaar (manager Vendel) en Chris Hazeleger (chef-kok Vendel). met de chefs van De Hof en Vendel: ''We slaan de handen ineen.'' (Foto: PR) (Foto: )

Restaurants De Hof Renswoude en Vendel in Veenendaal slaan handen ineen

Veenendaal/Renswoude - “Wat een mooie start van het seizoen had moeten worden is nu een onzekere en bizarre tijd”. Jan-Egbert Bos zit in de serre van restaurant De Hof in Renswoude met een warme zon in zijn rug te bedenken hoe het hier vorig jaar was, rond dezelfde periode. En dat was totaal anders dan nu! De huidige tijd biedt wel nieuwe kansen en uitdagingen. Jan-Egbert legt dat in onderstaand verhaal uit, ook over de situatie bij restaurant Vendel aan de Vendelseweg in Veenendaal dat eveneens onder zijn supervisie valt.

De keuken was vorig voorjaar druk bezig met de voorbereidingen voor de drukte en de feestdagen, en buiten was alles gereed voor de eerste terrasdagen.
“We hebben het interieur van Vendel net compleet vernieuwd en we stonden helemaal klaar voor een geweldig seizoen, een tijd van volle terrassen en nieuwe gerechten. Daarentegen zitten we nu al twee weken dagelijks in een leeg restaurant, plannen te maken om ons zo goed mogelijk door deze uitdagende fase heen te slaan.”

Vooruit kijken

''Maar we zitten zeker niet stil. We houden onze medewerkers op de hoogte, we overleggen, maken plannen, en kijken vooruit. Ik bel regelmatig met horeca-collega’s en we staan in goed contact met onze leveranciers, ook zij hebben het zwaar. Maar we zijn positief en we houden moed!
Na overleg hebben we besloten dat onze twee restaurants gaan samenwerken. We slaan de handen ineen. We waren al begonnen met afhaalmaaltijden in De Hof en vanaf 10 april gaan we starten met het Vendel afhaalmenu voor thuis.''

Speciale menukaart

Voor beide restaurants ontwikkelen we een speciale menukaart voor de beste gerechten thuis, zo kunnen we onze gasten toch verblijden met een heerlijke maaltijd.”Bij De Hof kan men koude en warme gerechten afhalen die al bereid zijn, bij Vendel zijn de voorgerechten en salades al afgemaakt, en alleen de hoofdgerechten gaan bij de mensen thuis nog even in de oven.''

Paasbrunch

Jan-Egbert Bos: ''Ook voor de Pasen maken we een heerlijke en uitgebreide paasbrunch voor thuis! Houd de social media kanalen in de gaten en kijk op de websites voor de voorwaarden. Verder wil ik van dit bericht gebruik maken om onze gasten, medewerkers en leveranciers te bedanken voor de mooie berichten en alle steun. We zeggen dan ook tegen iedereen: heel veel sterkte en houd moed. Wij kunnen niet wachten om straks weer de deuren van de restaurants voor onze gasten te mogen openen!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden