De vijfjarige Julia, één van de jongere clubleden, hijst samen met een ander clublid de speciale Coronavlag op de binnenplaats van het Zwervershonk aan de Zandheuvelweg. (Foto: Emile Vermeulen)
De vijfjarige Julia, één van de jongere clubleden, hijst samen met een ander clublid de speciale Coronavlag op de binnenplaats van het Zwervershonk aan de Zandheuvelweg. (Foto: Emile Vermeulen) (Foto: )

Veenendaalse Scouting De Zwervers blijft ook in coronatijd actief


Veenendaal - ''Omdat ook wij de richtlijnen van het RIVM volgen, is het in ieder geval tot eind mei ernstig rustig op het scoutinghonk in Veenendaal. Het is niet mogelijk om opkomsten te houden en dat is natuurlijk een mooie tegenvaller. Immers willen alle vrijwilligers van onze groep iedere zaterdag weer met vol enthousiasme een leuk programma draaien voor alle jeugdleden van onze groep.'' Dat zegt Emile Vermeulen van de De Zwervers.

''Maar dat betekent natuurlijk niet dat er niets gebeurt. Een scout zoekt altijd naar uitdaging, dus ook als samenkomen niet mogelijk is! De vrijwilligers zitten dan ook niet stil en zijn druk bezig om iedere zaterdag een digitaal aanbod aan de kinderen aan te bieden. Op deze manier kan met op afstand alsnog vermaakt worden met verschillende uitdagende opdrachten en spellen. Dit wordt voor alle leeftijden van onze groep georganiseerd.''

Vlag

Ook staat op de binnenplaats van het Zwervershonk aan de Zandheuvelweg 2a de vlaggenmast er maar verlaten bij. Normaal gesproken wordt iedere zaterdag de vlag gehesen, maar ook dat gebeurt nu niet.
Vermeulen: ''Daarom hebben wij besloten mee te doen aan een gepaste actie. Wij hebben de Coronavlag besteld. Zo steunen wij het Rode Kruis en hebben wij tegelijkertijd toch een bezigheid voor onze vlaggenmast. De vlag hangt mooi in top, zodat iedereen die langs het honk rijdt, toch kan zien dat we actief blijven.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden