Uitvaartverzorger Johan Rijksen en restaurateur Paul Roorda hebben elkaar in een bijzondere samenwerking gevonden. (Foto: PR)
Uitvaartverzorger Johan Rijksen en restaurateur Paul Roorda hebben elkaar in een bijzondere samenwerking gevonden. (Foto: PR) (Foto: )

Uitvaartverzorger Johan Rijksen en restaurateur Paul Roorda vinden elkaar in samenwerking

Veenendaal/Rhenen - Uitvaartverzorgers staan in deze maanden voor een grote opgave. Hoe zorgen zij ervoor dat familie en vrienden op een waardige manier de laatste eer kunnen bewijzen aan de overledene? Als rouwdiensten of dankdiensten voor iemands leven even niet meer in een kerk gehouden kunnen worden? Als een aula al gauw te klein blijkt te zijn voor een waardig afscheid? Empathie bracht de twee ondernemers Johan Rijksen en Paul Roorda tot een voor Veenendaal opmerkelijk besluit.

Paul is eigenaar van Residence Rhenen, een in de verre omgeving bekende locatie voor recepties, huwelijken en kleine congressen.
Maar sinds de horeca op last van de regering haar deuren moest sluiten, is het erg stil geworden in en rond Residence Rhenen.

Waardige, mooie uitvaart

Johan is eigenaar van Rijksen Uitvaartzorg Vallei & Rijn. Hij komt families zo ver mogelijk tegemoet in de verzorging van een waardige, mooie uitvaart die past bij de wensen van de overledene en de familie. Voor zichzelf legt hij de lat erg hoog.
Daarin voelt hij zich beperkt door de genomen coronamaatregelen. Maar wie Johan Rijksen kent, weet dat hij altijd op zoek is naar het beste voor de families die hij als uitvaartverzorger bijstaat.

Rustige, passende ruimte

Beide ondernemers hebben elkaar gevonden. Residence Rhenen Vastgoed BV verhuurt de mooie, rustige locatie in de bossen tijdelijk aan Rijksen Uitvaartzorg.
Daarmee ziet Paul Roorda hoe zijn eigendom op een volstrekt andere manier tóch nog de komende maanden van economische en emotionele waarde kan zijn.

Dertig personen maximaal

En Johan Rijksen kan de families van overledenen een rustige omgeving bieden voor een passende uitvaartdienst. De locatie is ruim genoeg om met een maximum van dertig personen afscheid te nemen van een overleden geliefde. Zonder de tijdsdruk die er bij de boeking van een aula vaak wel is.

Johan Rijksen: “Een familie heeft nu twee tot drie uur de tijd om waardig afscheid te nemen. Zij krijgen dus tijd en ruimte om te rouwen. Dat is voor hen heel belangrijk. Ook hier richten we de locatie helemaal in naar de wens van de familie. En bij mooi weer kan de afscheidsdienst ook buiten worden gehouden.”
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden