Ook de parkeerplaats van Kwintelooijen wordt afgesloten. (Archieffoto: Max Timons)
Ook de parkeerplaats van Kwintelooijen wordt afgesloten. (Archieffoto: Max Timons) (Foto: )

Rhenen sluit parkeerplaatsen komend weekend

Rhenen - Burgemeester Hans van der Pas van de gemeente Rhenen heeft na burgemeestersoverleg besloten om op zaterdag 4 en zondag 5 april een aantal parkeerplaatsen en toegangswegen rond druk bezochte gebieden te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en wandelaars blijven dus gewoon welkom.

Hier wordt ook op gehandhaafd. Dit vanwege de verwachte weekenddrukte en om daarmee verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De volgende wegen en parkeerterreinen zijn afgesloten op zaterdag 4 en zondag 5 april: toegangsweg Prattenburg, Oude Veensegrindweg (aan beide zijden), Veerweg, Rijnstraat (ter hoogte van de Buitenomme), Autoweg, Defensieweg en de parkeerterreinen bij de Fabrieksweg (toegang via Oude Weg), Kwintelooijen, Prattenburg, Plantage Willem III, parkeerplaats Militair Ereveld Grebbeberg, parkeerplaats Candia, parkeerplaats bij restaurant Moeke, parkeerplaats bij de Passantenhaven, trimbaan en de Leemkuil.

Hekken en borden

De wegen en parkeerplaatsen worden afgesloten met hekken en verkeersborden. Toezicht vindt plaats door verkeersregelaars, boa's en politie. Daarbij wordt ook gecontroleerd of bezoekers niet elders fout parkeren. De gemeente overweegt nog om deze maatregelen ook te treffen voor het paasweekend.

Te druk

Deze maatregel is genomen omdat er komend weekend de nodige drukte wordt verwacht in deze gebieden. Veel mensen zijn vrij en er is mooi weer op komst.
''Daarmee zetten we de lijn door die al is ingezet in andere gebieden in (Oost-)Utrecht,'' aldus een woordvoerder van de gemeente Rhenen.
De landelijke maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus geven aan dat iedereen minimaal 1,5 meter afstand moet houden. Daarnaast is groepsvorming van meer dan twee personen verboden.
Bezoekers die alleen of met z’n tweeën een frisse neus willen halen of de hond uitlaten zijn uiteraard nog steeds welkom.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden