De winkel gaat open. Vrienden Bart en Daniëlle uit Elst zijn de eerste klanten. Bart maakt zelfs foto's. (Foto's: Pieter Vane)
De winkel gaat open. Vrienden Bart en Daniëlle uit Elst zijn de eerste klanten. Bart maakt zelfs foto's. (Foto's: Pieter Vane) (Foto: )

Rustige opening bij de Etos aan de Veenendaalse Hoofdstraat

Veenendaal - De opening van een nieuw Etos-filiaal, in dit geval aan de Hoofdstraat in Veenendaal, gaat normaal gepaard met veel feestelijkheden. In verband met de huidige crisistijd is dat achterwege gelaten en opende bedrijfsleider Gerben Bijl donderdagochtend zonder veel poespas de deuren van de nieuwe locatie.

Overigens betreft het een verhuizing. Etos is al jaren in Passage Corridor te vinden maar heeft nu een veel ruimere jas aan de Hoofdstraat. Gerben Bijl is eigenaar van drie Etosvestigingen: in Rhenen, in winkelcentrum Ellekoot en de nieuwe aan de Hoofdstraat 28.

Betere loop

Niet alleen is daar het winkeloppervlak veel groter, ook de betere loop in de zaak valt op.Gerben is onlangs vader geworden. De opening van een nieuwe zaak was dus extra spannend voor hem. De eerste klanten waren kennissen van Gerben uit Elst: Bart en zijn hoogzwangere vrouw Danielle.
Danielle kreeg vervolgens van een medewerker van Etos een rondleiding door de winkel. De winkel is ruim en overzichtelijk ingedeeld. Vanaf de ingang kun je tot achter in de zaak kijken óver de winkelschappen heen wat een prettig ruimtelijk beeld geeft voor de klant.
Buiten werd natuurlijk een groepsfoto gemaakt, voor de gezelligheid. Door het vroege uur en het ontbreken van een openingsritueel verliep de opening van de winkel erg rustig en was er op dat moment weinig aanloop van belangstellenden/klanten maar daar zal in de komende weken, zeker na coronacrisis, zeker verandering in komen!

Veilig werken

Om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken, zijn alle openingsactiviteiten afgelast. ,,Er staat voorop dat klanten ons op dit moment meer nodig hebben dan ooit en wij willen er voor klanten en voor elkaar zijn”, laat Bijl in dagblad De Gelderlander weten.
,,Ook vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers veilig kunnen blijven werken. In voortdurend overleg met de overheid neemt Etos steeds nieuwe passende maatregelen om daarvoor te zorgen.”
Etos heeft voor zijn winkels diverse maatregelen genomen. Om anderhalve meter afstand in de winkel te waarborgen mag maximaal één klant per 10 vierkante meter in de winkel aanwezig zijn.
Als het maximum aantal klanten aanwezig is in de winkel, worden andere klanten gevraagd buiten de winkel te wachten tot een andere klant de winkel verlaat. Naast de gebruikelijke maatregelen zijn de testers van make-up en crèmes verwijderd en er is gestopt met de verkoop van schepsnoep.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden