Stephan de Koning (r) en Jan-Willem Roodbeen hebben www.steunveenendaal.nl gelanceerd waarop winkeliers hun producten gratis kunnen verkopen. (Foto: Govert Govers)
Stephan de Koning (r) en Jan-Willem Roodbeen hebben www.steunveenendaal.nl gelanceerd waarop winkeliers hun producten gratis kunnen verkopen. (Foto: Govert Govers) (Foto: GOVERT GOVERS)

Site helpt Veenendaalse ondernemers

Door Lisa Tazelaar

Veenendaal - Donderdag 26 maart is de website www.steunveenendaal.nl gelanceerd waarop winkeliers hun producten gratis kunnen verkopen, in strijd met het rondwoedende coronavirus. Vele winkels zijn gesloten en zien nu al dalingen in hun verkoop. Stephan de Koning (41) is eigenaar van HiP Jewels & Watches, een trendjuwelier in het winkelcentrum van Veenendaal. Hij bedacht dit idee om zichzelf en andere winkeliers in Veenendaal te helpen.

Sinds de uitbraak van het coronavirus en alle maatregelen is de klandizie van HiP met 70% gedaald. “Met de dag wordt het rustiger.
Ook nu lopen er bijna geen mensen buiten. Ik heb het afgelopen weekend dan ook veel nagedacht, hoe kan ik hier iets op verzinnen?”

Roodbeen

Stephan nam contact op met Jan-Willem Roodbeen, radiodiskjockey en -presentator bij NPO. Kon hij misschien helpen? Na wat overlegd te hebben kwamen ze op het idee een website te bouwen waarop andere winkeliers uit Veenendaal gratis hun producten kunnen aanbieden.
Elke ondernemer in Veenendaal kan zich aanmelden bij Stephan, om vervolgens kosteloos producten en diensten aan te bieden.
Als een klant daar iets van koopt, krijgt Stephan de mails binnen, die hij vervolgens naar de ondernemer zelf doorstuurt. Zo regelt iedereen zijn eigen zaken.
“Ik geloof in de kracht van samenwerking. Ik had het ook voor mezelf kunnen doen, maar ik vind het leuk om anderen te ondersteunen.”
Vele partijen steunen het idee van Stephan.

Keihard

Stephan: ''Het coronavirus gaat de economie keihard raken. Ik verwacht dat veel zaken gaan omvallen. De overheid regelt het een en ander, maar dat is vooral voor horeca. Je moet jezelf bij de lokale gemeente melden om bijstand aan te vragen.”
Stephan ziet de website niet alleen als een goede onderneming voor nu, maar ook voor de toekomst. “Kleine ondernemers bezitten vaak geen webshop, omdat het veel geld kost. Dit is helemaal gratis en ondersteunt hen ook naast de fysieke verkoop.”

Oproep

Hij doet daarom, de volgende oproep: ''Ben jij een ondernemer in Veenendaal en wil je ook je kans pakken om toch jouw producten te verkopen in deze tijd? Om je aan te melden kun je mailen naar info@steunveenendaal.nl.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden