Vanaf links: Gert en Geurt van de Kolk,  Monique Lenoir van Groei en Bloei en burgemeester Hans van der Pas, poten een rode beukenboom. (Foto: Henk Jansen)
Vanaf links: Gert en Geurt van de Kolk, Monique Lenoir van Groei en Bloei en burgemeester Hans van der Pas, poten een rode beukenboom. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

De Wildernis in Veenendaal en Achterberg viert 50-jarig jubileum

Veenendaal/Achterberg - Op het speelterrein aan het Schoneveld/Achterbergsestraatweg werd door de familie Van de Kolk onlangs een rode beukenboom geplant als cadeau aan de gemeenschap van Achterberg en Rhenen vanwege het 50-jarig bestaan van tuincentrum De Wildernis.

Bij het planten van de boom werden vader en zoon Van de Kolk al scheppend bijgestaan door Hans van der Pas, burgemeester van de gemeenten Rhenen en Monique Lenoir van Groei & Bloei.

Boomkwekers

''We hadden voor ons 50-jarig jubileum een aantal festiviteiten en activiteiten op stapel staan. Voor zowel oud als jong. Echt leuke creatieve activiteiten. Helaas door het coronavirus hebben we een en ander moeten cancelen. Wellicht kunnen we laten in het jaar een aantal van die activiteiten wel houden. Wat we in ieder geval wel door willen laten gaan is de poffertjeskraam'', aldus Geurt van de Kolk (70). Geurt komt uit een familie van Opheusdense boomkwekers. Het boomkwekersbloed bleek hij van zijn vader te hebben. Het bloed dat Geurt ook aan zijn eigen kinderen doorgaf. Ook de kleinkinderen zijn inmiddels behept met het vak van bomen, bloemen en planten. Met Jan van de Kolk is inmiddels al de vierde generatie werkzaam. In totaal zijn er nu zeven Van de Kolk nazaten actief in het bedrijf, met ook vestingen in Rhenen, Veenendaal en Elst. Een bedrijf dat in totaliteit dertig medewerkers telt, parttimers meegerekend.

Wildernis

Van Opheusden naar Achterberg. Aan de Weteringsteeg werd met de verkoop van bloemen en planten begonnen. De Wildernis aan de Weteringsteeg kent een oppervlakte van maar liefst 5.000 m2, waarvan 3.000 m2 overdekt. Kwaliteit en service, zelfs tot in de tuin. Wat wordt gekocht kan ook thuisbezorgd en zelfs in de tuin geplaatst. Naast een ruim aanbod aan bloemen en planten is er ook een groot vijverassortiment en diverse trends.

De Wildernis is behalve aan de Weteringsteeg in Achterberg ook onder dezelfde naam actief aan De Reede in Veenendaal. Naast de Coop in Achterberg is bloemenzaak 'Bloemsierkunst' te vinden, met een rijkelijk assortiment aan snijbloemen en decoraties, alsmede in Rhenen (De Zonnebloem) naast de Jumbo-vestiging in het Plantsoen. Een halve eeuw Tuincentrum Wildernis. Waar kwaliteit en service garant staan voor nog veel meer jaren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden