Familie ter Haar tijdens een gezellige bijeenkomst. Foto: Goed voor Elkaar)
Familie ter Haar tijdens een gezellige bijeenkomst. Foto: Goed voor Elkaar) (Foto: )

Goed voor Elkaar start met stoepconcerten in Veenendaal

Door Kelly van Straten

Veenendaal - Hoe kunnen we – zonder mensen in gevaar te brengen – dementerende ouderen een hart onder de riem steken? Met die vraag in het achterhoofd startte Goed voor Elkaar (GvE) in Veenendaal met stoepconcerten.

Stichting Goed voor Elkaar in Veenendaal organiseert sinds 2014 dagbesteding voor ouderen met dementie. Maar door de corona-uitbraak stond ook deze Veense stichting voor een dilemma. “Door het sluiten van de deuren is er geen dagbesteding meer”, legt Rianne Kranendonk, initiatiefnemer van GvE, uit. Dat gaat niet alleen de ‘cliënten’ aan het hart, maar ook de vrijwilligers van GvE . “Je gaat vanzelf veel om ze geven”, vertelt Rianne door de telefoon. De stichting komt met een vindingrijk initiatief: stoepconcerten.

Youngwise

Dat ziet er als volgt uit: “Met een aantal muzikale collega’s en vrijwilligers bellen we aan bij nietsvermoedende ouderen uit ons netwerk. Ze genieten er enorm van!” Ook over de veiligheid is nagedacht, benadrukt Rianne. “Sommigen doen een raampje open, anderen de deur. Dan nemen we direct twee meter afstand.” Om nog meer Veenendalers te laten meegenieten van de stoepconcerten slaat Goed voor Elkaar de handen ineen met evenementenbureau Youngwise in Ede. De initiatiefnemers: “Iedereen die het leuk vindt om een muziekinstrument te bespelen, theaterstukje op te voeren of te zingen, roepen we op om zich aan te melden via hallo@blijegroet.nl .” Voor dit initiatief is de site Blije Groet, live gegaan. “Daar delen we nog veel meer initiatieven, waaronder pakketten met puzzels, kaarten en wat lekkers. Die pakketten hoef je alleen nog maar te personaliseren voordat je ze op de post doet.” 

Dit artikel komt van indebuurt.nl/veenendaal , ook voor meer inspirerende verhalen over Veenendaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden