De haringen worden goed verpakt overhandigd aan Ditty Baars, coördinator Team Welzijn De Meent. Vlnr Klaas Roland Nagel, Ditty Baars en Tosca Mitkowska. (Foto: Fotostudio Dewi van Dreven Creations)
De haringen worden goed verpakt overhandigd aan Ditty Baars, coördinator Team Welzijn De Meent. Vlnr Klaas Roland Nagel, Ditty Baars en Tosca Mitkowska. (Foto: Fotostudio Dewi van Dreven Creations) (Foto: Dewi van Dreven)

Haringen voor bewoners van De Meent

Veenendaal - Donderdag 26 maart overhandigde comic artist, Tosca Mitkowska uit Overberg, samen met visspecialist Klaas Roland Nagel, eigenaar van Visspecialist Corridor een schaal verse haring aan de bewoners van zorggroep Charim locatie De Meent in Veenendaal. “Ik hoop dat ze er blij mee zijn” zegt Tosca met een lach, “het is zo belangrijk om elkaar te steunen in deze tijd.”

Ook visboer Klaas Roland laat een grote lach zien. “Verse vis is een gezonde bijdrage aan de weerstand, ik ben blij om dit te kunnen bieden aan mensen die het meeste risico lopen, het is lekker én het is gezellig”, aldus Klaas Roland.
Het idee voor het initiatief kwam voort nadat een andere sponsoractie van de comic artist in het water viel. “Ik ben bezig met het opzetten van een webshop voor t-shirts met mijn ontwerpen erop. Helaas ligt de productie op dit moment stil vanwege de maatregelen omtrent Corona.’’

Diabetes 1

Omdat de comic artist zelf diabetes type 1 heeft draagt één van de t-shirt lijnen een speciaal ontwerp van Tosca met betrekking tot diabetes. Van de Insulin is key-lijn gaat per verkocht t-shirt 10 euro naar het Diabetesfonds.
Daarnaast was Tosca druk bezig met de voorbereidingen om een wielerploeg te gaan sponsoren met door haar ontworpen wielerkleding.

Webshop

“Nu de productie stil ligt ben ik op zoek gegaan naar een andere manier om bij te dragen aan de gemeenschap.”De lancering van Tosca’s webshop staat gepland voor 3 april, maar zal misschien wat vertraging oplopen.
“Ik hoop dat het niet veel langer duurt voor we de lucht in kunnen, je bent kwetsbaar als startende ondernemer. Onderzoek naar diabetes bevorderen is een belangrijk uitgangspunt geweest voor tosca.store, maar vanwege alles wat er nu speelt heb ik ervoor gekozen om de aandacht te verleggen naar iets dat zoveel mensen nu raakt.
Gezondheid is het belangrijkste wat er is en we hebben gezonde voeding nodig voor een goed afweersysteem.”

Steentje

Klaas Roland voegt toe dat hij ook op zoek was naar een manier om lokaal een steentje bij te dragen, “Ondernemers moeten elkaar steunen en zo hebben we elkaar gevonden.
Sociaal contact is misschien beperkt mogelijk, maar met een paar telefoontjes kom je een heel eind.”
Ditty Baars, contactpersoon bij Charim, neemt de schaal haring in ontvangst.

Goed verpakt

De haring is zorgvuldig verpakt en de actie wordt uitgevoerd met een strikt oog op hygiëne en de regeringsvoorschriften, zodat er geen risico van besmetting voortkomt uit de overdracht.
Tosca en Klaas Roland hopen meer mensen te inspireren om zelf ook lokale acties op te zetten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden