Joke Klein, vrijwilliger van de Voedselbank Rhenen, met een doos vol legpuzzels. (Foto: Louise Barf)
Joke Klein, vrijwilliger van de Voedselbank Rhenen, met een doos vol legpuzzels. (Foto: Louise Barf) (Foto: )

Snuffelcorner schenkt legpuzzels aan instanties

Rhenen - 'De Snuffelcorner', de Rhenense kringloopwinkel met vestingen in het K.E. Plantsoen en de Nieuwe Veenendaalseweg, mag dan vanwege de coronacrisis de deuren hebben gesloten, dat betekent niet dat de vrijwilligers niet actief zijn.

Zo bedacht een vrijwilliger om ouderen, die noodgedwongen vanwege de crisis niet naar buiten kunnen of niet van de kamer kunnen, te verblijden met een legpuzzel. Die had men toch genoeg op voorraad staan en uit ervaring weten de medewerkers dat die altijd goed ´lopen´. Dit idee werd door de gehele club van vrijwilligers omarmd. Dus werd een groot aantal legpuzzels uitgezocht en werden er instanties benaderd. Die lieten vervolgens met veel enthousiasme weten hoge prijs te stellen op deze puzzels. Dus nam Joke Klein, namens de Voedselbank Rhenen de legpuzzels in ontvangst. '

Goed initiatief

'Dit is echt een goed initiatief van de Snuffelcorner. Ik denk dat ze met deze geste vooral ouderen blij zullen maken. Ik weet uit mijn omgeving dat ouderen graag een puzzeltje leggen". Zorgcentrum 'De Tollekamp' aan de Nieuwe Veenendaalseweg in Rhenen was ook blij een aantal legpuzzels te mogen ontvangen.
Een idee wellicht voor andere kringloopwinkels?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden