Het bieden van hulp bestaat vooral uit praktische zaken, zoals het halen van boodschappen. (Foto: Jurgen van Hoof, ter illustratie)
Het bieden van hulp bestaat vooral uit praktische zaken, zoals het halen van boodschappen. (Foto: Jurgen van Hoof, ter illustratie) (Foto: Jurgen van Hoof)

SP Hulpdienst ook telefonisch bereikbaar

Veenendaal - De SP-hulpdienst, waarop mensen een beroep kunnen doen nu het coronavirus COVID-19 rondwaardt, is nu ook telefonisch bereikbaar. Het nummer is 06-42380538. De hulpdienst was al per mail bereikbaar op hulpdienst@spveenendaal.nl.

Iedereen die hulp nodig heeft, of iemand kent die hulp nodig heeft, mag contact opnemen met de hulpdienst. Per mail, of telefonisch. Je hoeft geen lid van de SP te zijn om hulp te krijgen. Ook mensen die willen helpen (lid of geen lid) mogen zich melden bij de hulpdienst.

De SP wil zoveel mogelijk hulp organiseren voor mensen die hinder ondervinden van de corona-crisis. Mensen die aan huis gebonden zijn, of die door het sluiten van scholen en kinderopvang logistieke problemen in het gezinsleven hebben, kunnen een beroep doen op de hulpdienst.

Praktische zaken

De hulp zal vooral bestaan uit praktische zaken, zoals boodschappen doen of even op de kinderen passen. Maar ook een goed (telefoon)gesprek is mogelijk. De SP neemt de aanwijzingen van de autoriteiten in acht, maar zal doen wat binnen de mogelijkheden ligt.

Fractievoorzitter Jan Breur: "Het zijn rare tijden, maar uiteindelijk is solidariteit sterker dan corona."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden