Plantenruilbeurs in Veenendaal.
Plantenruilbeurs in Veenendaal. (Foto: Mart Lenoire)

Ook bij Groei en Bloei ligt alles stil

Veenendaal - Net zoals bij andere organisaties heeft ook Groei en Bloei in het belang van de volksgezondheid alle activiteiten opgeschort tot nader bericht. Zo ging de algemene ledenvergadering op 24 maart niet door, evenals de paasworkshop van 31 maart. 

De cursisten van zowel de beginners-, gevorderden- en hobbygroepen voor het bloemschikken zijn inmiddels in kennis gesteld van het uitstel. De cursus tuinontwerpen is ook opgeschort. Ook de basisscholen die zich hadden opgegeven voor deelname aan de floralia, ditmaal meer scholen dan voorheen, weten hiervan.
De floralia is een gebeuren voor kinderen, die zelf een beschikbaar gesteld plantje mogen opkweken, waarna per school een keuring plaatsvindt. De plantenruilbeurs die gepland stond voor 4 april gaat ook niet door. Op 2 mei zou de 40ste voorjaars- en geraniummarkt gehouden worden in de van Kreelpoort, waarbij door van Dijk Groenvoorziening 40 rode beukjes ter beschikking werden gesteld vanwege hun 75-jarig bestaan.
De 50 jarige Wildernis uit Achterberg had het voornemen, de eerste 50 bezoekers een leuk plantje cadeau te doen. Dat alles vindt geen doorgang. Lezingen die voorzien waren voor 1 juni worden allemaal geannuleerd. Ook de opentuinen dagen van 18 mei in Veenendaal en 17 juni in Rhenen zijn geschrapt.
Zodra bekend is dat activiteiten weer kunnen worden gepland zal dit rechtstreeks aan de leden/cursisten en via de media bekend worden gemaakt. Kijk ook op www.veenendaal.groei.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden