Jan Veldhuizen stuurt de selectie van VVA Achterberg zeker niet naar de sportschool om figt te blijven. (Foto: Henk Jansen)
Jan Veldhuizen stuurt de selectie van VVA Achterberg zeker niet naar de sportschool om figt te blijven. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

'Mijn motto aan de spelers is', blijf fit

Door Henk Jansen

'Ik stuur de spelers niet naar de sportschool'

Titelkandidaat

VVA Achterberg is andermaal een serieuze titelkandidaat in de 4e klasse H (West 1) van het zaterdagvoetbal. Ging directe promotie aan de neus voorbij, andermaal neemt de hoofdmacht de koppositie in. Heeft het een straatlengte voorsprong op het Rhenense Candia'66. De afstand tot de ploeg uit de Grebbestad. En het gat met achtervolgers FC Driebergen en sv Odijk, respectievelijk de nummer twee en drie, is nog groter.

De voetbalvelden in het verspreidingsgebied van deze krant liggen er troosteloos en verlaten bij. Zelfs geen spoor van terreinknechten en vrijwilligers. De kantines ogen ook verlaten. Het coronavirus heeft ook de voetbal in de greep. Zo ook op sportpark De Meent in Achterberg, de domicilie van VVA Achterberg, de huidige koploper in de 4e klasse H (West 1).

Achterberg - Behoudens een lange winterstop heeft Jan Veldhuizen, trainer van het huidige koploper uit Achterberg, nooit meegemaakt dat de competitie voor een aantal weken achtereen onderbroken werd. ''Het coronavirus gooit roet in het eten. Niet zo'n klein beetje ook. Wie weet hoelang het kan duren voor er weer tegen een bal wordt getrapt. Nu is dat zelfs op trainingsavonden niet het geval. Ik heb mijn spelers dan ook het motto meegegeven, blijf fit. Probeer zelf de conditie op peil te houden. Nee, ik stuur ze niet naar een sportschool daar in ritme te blijven'', aldus Jan Vedhuizen.

Fitte selectie

Of er op zaterdag 11 april weer gevoetbald kan worden, zoals de KNVB dat na de uitbraak van het coronavirus heeft roepen, betwijfelt de Liendense trainer. ''Dat we niet het veld op kunnen voor de competitiepunten kon wel eens langer duren. Voor trainers waarvan selectiespelers voor het afbreken van de huidige competitie, met blessures niet konden spelen, is de periode dat er niet gespeeld wordt natuurlijk gunstig. Van blessureleed is er in mijn selectie geen sprake. Er is een fitte groep. Een groep die staat te trappelen om weer te kunnen beginnen aan de competitie. Maar nogmaals, ik verwacht dat we ook op zaterdag 11 april niet in actie komen. Wellicht wordt er tegen die tijd sein groen gegeven voor de trainingen. Maar afwachten.'' VVA Achterberg was aan een goede reeks bezig. Na het binnenhalen van de eerste periodetitel, werd ook is de tweede titel door VVA Achterberg gepakt. gepakt. ''Dat is mooi, maar we willen maar één ding en dat is het kampioenschap'', aldus Veldhuizen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden