Nel en Johan Hijzelendoorn waren op 17 maart 65 jaar getrouwd. Het briljanten huwelijksfeest was zeer sober. (Foto: Frineke Hardeman)
Nel en Johan Hijzelendoorn waren op 17 maart 65 jaar getrouwd. Het briljanten huwelijksfeest was zeer sober. (Foto: Frineke Hardeman) (Foto: )

Feest briljanten huwelijk ging door Coronacrisis niet door

Veenendaal - Nel en Johan Hijzelendoorn hadden hun 65-jarig huwelijksfeest toch wel anders voorgesteld. Maar de huidige omstandigheden maken het dat ze hun briljanten huwelijksdag niet op de wijze zoals ze wilden, konden vieren.

Op dinsdag 17 maart was het echtpaar, dat aan de Driemaster in Veenendaal-west woont, 65 jaar in de echt verbonden. De burgemeester zou de volgende dag langskomen maar dat ging vanwege de Coronacrisis niet door. Ook het feest moest afgezegd worden en er kwam ook geen visite. Het werd er dus niet gezelliger op, ondanks dat ze er helemaal in stijl voor aangekleed waren.
Johan Hijzelendoorn is geboren in Nieuw-Vennep, moeder Nel in Waddinxveen.

Veel nakomelingen

In 1957 kwamen ze naar Veenendaal en gingen wonen aan de Julianastraat. Daar werd Frineke geboren, twee jaar later zoon Jan. Inmiddels is het nakomelingschap sterk uitgebreid. Er zijn 7 kleinkinderen en 15, bijna 16, achterkleinkinderen! Vader Johan heeft bij de spoorwegen gewerkt en moeder Nel deed naast haar werk in het gezin ook vrijwilligerswerk. Zijn hobby lag in de fotografie. Hij zat zelfs op een fotoclub. Toen alles digitaal ging is hij er mee gestopt.
Moeder Nel heeft altijd goed kunnen tekenen en ontdekte dat ze ook kon schilderen. Ze heeft veel schilderijen gemaakt, ook voor anderen. Beiden zijn 89 jaar, wonen zelfstandig en hebben veel contact met hun naasten, vrienden en kennissen. Ook hebben ze steun aan buurvrouw Mien Konings-van Stempvoort die vaak langskomt om te kijken of alles goed gaat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden