Rabbijn Katz was in januari nog in Veenendaal en bedankte onder meer Wilke Middelhoven voor haar werk op de Joodse Begraafplaats. In het midden Jaap Krocké die haar taak heeft overgenomen. (Archieffoto: Martin Brink/Rijnpost)
Rabbijn Katz was in januari nog in Veenendaal en bedankte onder meer Wilke Middelhoven voor haar werk op de Joodse Begraafplaats. In het midden Jaap Krocké die haar taak heeft overgenomen. (Archieffoto: Martin Brink/Rijnpost) (Foto: )

Bekende rabbijn ook positief getest

Veenendaal/Amsterdam - Ook de in deze regio bekende rabbijn Shmuel Katz is opgenomen in het ziekenhuis. Hij is besmet met het coronavirus en ligt op de IC. Zijn zoon ligt ter observatie in hetzelfde ziekenhuis. Dat meldt het Nieuw Israëlitisch Weekblad. Katz is voorganger van de synagoge aan de Gerard Doustraat in Amsterdam. 

Hij is een oud-Veenendaler en zeer regelmatig in zijn geboorteplaats te vinden om allerlei initiatieven te ondersteunen op het gebied van de (verdwenen) Joodse gemeenschap van Veenendaal.

Anne Frankboom

Hij geeft er lezingen en initieerde onder meer het planten van de zogenoemde Anne Frankboom in het plantsoen aan de Duivenweide. Die is enkele weken geleden geplant en moet overigens nog altijd officieel onthuld worden. Katz speelt daarin een belangrijke rol. Ook is hij zeer nauw betrokken bij de ontwikkelingen van de Joodse begraafplaats aan de Parallelweg waar restauratieplannen voor klaarliggen.

Meer berichten