De wielerklassieker  door de Rhenense bossen in 2019. (Archieffoto: Max Timons)
De wielerklassieker door de Rhenense bossen in 2019. (Archieffoto: Max Timons) (Foto: )

Geen Veenendaal-Veenendaal in mei

VEENENDAAL - Het bestuur van de wielerkoers Veenendaal-Veenendaal heeft een streep gehaald door de 33ste editie, die op vrijdag 8 mei (vrouwen) en zaterdag 9 mei (mannen) op de kalender stond.

De organisatie heeft dit besluit genomen vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus en volgt hiermee de huidige richtlijnen van het RIVM, de KNWU en sportkoepel NOC*NSF.

De internationale wielerunie UCI maakte eerder al bekend alle wielerevenementen in april te staken. Verwacht wordt dat deze lijn wordt doorgezet nu ook de start van de Giro d’Italia (start 9 mei) en de Ronde van Groot-Brittannië (start 8 juni) zijn geannuleerd.

Geen risico

Andre Homma, bestuursvoorzitter van Veenendaal-Veenendaal, licht het besluit toe in een persverklaring.

,,De veiligheid en gezondheid van de renners, onze bezoekers en iedereen die tijdens de wielerronde werkzaam is, staat altijd voorop. Natuurlijk is dit een moeilijke beslissing geweest, maar onze klassieker is in deze crisis slechts bijzaak.”

,, We willen alle betrokkenen graag zo snel mogelijk duidelijkheid geven en komen daarom vroegtijdig met dit besluit. Uiteraard gaan we er alles aan doen om volgend jaar de koers voor zowel de heren als dames te organiseren.”

De vorige editie werd in 2019 gewonnen door sprinter Zakaria Dempster, die op de Kerkewijk de geboren Veenendaler Martijn Budding voorbleef. Joop Zoetemelk was in 1985 de eerste winnaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden