Dit jaar geen avondwandelvierdaagse in Veenendaal. (Archieffoto 2016, Martin Brink/Rijnpost)
Dit jaar geen avondwandelvierdaagse in Veenendaal. (Archieffoto 2016, Martin Brink/Rijnpost) (Foto: )

Avondvierdaagse Veenendaal 2020 afgelast vanwege coronavirus

Veenendaal - De zaken omtrent het coronavirus volgen elkaar zeer snel op. Binnen de wandelsportbond, de SGWB, worden alle berichtgevingen vanuit het RIVM en overheid op de voet gevolgd. Het SGWB bestuur heeft contact gezocht en gehad met het RIVM over een advies met betrekking tot doorgang van de SGWB Avondvierdaagse 2020. Daarop is besloten om alle Vioerdsaagsen niet door te laten gaan, waaronder die van Veenendaal.

De huidige maatregelen zijn afgekondigd tot 6 april. De verwachting is dat deze termijn wordt verlengd. Dit wordt mede onderschreven door premier Rutte bij de benoeming van een nieuwe minister en aangegeven dat de intensieve strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus eveneens drie maanden in beslag neemt.

Gezondheid voorop

Omdat alle SGWB Avondvierdaagse organisaties alle volop in voorbereiding zijn om een succesvolle SGWB Avondvierdaagse te organiseren, is het SGWB bestuur van mening dat de gezondheid van de vrijwilligers en deelnemers voorop staat en willen zij ook hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen jegens de zwakkere in onze samenleving.

Gezien bovenstaande heeft het bestuur van de SGWB in samenspraak met het crisisteam dus besloten om alle Avondvierdaagsen die vallen onder de wandelsportbond SGWB voor 2020 te annuleren.

Achter beslissing

De Veenendaalse organisatie laat weten: ''Als Plaatselijke Regelings Commissie Avondvierdaagse Veenendaal betreuren wij het dat deze beslissing genomen moest worden, maar willen wel benadrukken dat wij als commissie volledig achter dit besluit staan.''

De Avondvierdaagse 2021 in Veenendaal is nu in de agenda gezet voor 31 mei tot en met 3 juni.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden