De dames van de Trimfitgroep vieren het 40-jarig bestaan . (Foto's: Co Keulstra)
De dames van de Trimfitgroep vieren het 40-jarig bestaan . (Foto's: Co Keulstra) (Foto: )

Alle dames sporten op hun eigen niveau bij VAV

Door Co Keulstra

Veenendaal - Toen de Veenendaalse Atletiek Vereniging (VAV) besloot om meer aan recreatief sporten te gaan doen, heeft initiatief neemster Henny van Zandbergen in 1980 een dames trimfitgroep opgericht. Henny van Zandbergen was een enthousiaste vrijwilliger die later ook bestuurslid was en kantinebeheerder. De dames van de dinsdagmorgen trimfitgroep hebben dit jubileum gevierd met een gezamenlijk ontbijt.

“Onder leiding van trainer Wim van de Hoek, oud militair sportinstructeur, is de trimgroep gestart met zes dames”, vertelt Ina. Ina is al vanaf het begin bij de trimfitgroep en is de motor achter dit sportieve gebeuren. Ook zorgt ze voor de koffie en verstuurt ze mailtjes om de dames op de hoogte te houden. “De groep groeide al snel uit tot 20, en later nog tot 30 personen. Nog steeds zijn er dames lid vanaf het begin. Er wordt op de dinsdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur aan de conditie gewerkt door middel van hardlopen, buikspieroefeningen en niet te vergeten touwtje springen (de trainer was een oud-bokser) en ook het sociale aspect wordt niet vergeten. Er zijn ook dames naar de diverse loopgroepen gegaan. Het is wel moeilijk om nieuwe (jonge) dames aan te trekken. Die moeten soms nog werken en kunnen dan niet op de dinsdag. Na afloop van elke training drinken we gezellig koffie met elkaar en praten het een en ander bij”.

Gezellige groep dames

Ina en Ria organiseren gezellige fietstochtjes, onder andere door de Betuwe en wandelingen bij Kwintelooyen. Soms ook gaan ze gezamenlijk eten bij Het Perron. Diverse trainers zijn met deze groep aan de slag gegaan zoals Marjolein Nijbroek, Jan Meijerink en Mary van de Hoeven. Momenteel is Bé Hoving de trainer van deze dames. Bé komt uit Groningen en woont sinds 2004 in Veenendaal:”Ik ben trainer van meerdere groepen en ben bijna elke dag wel hier te vinden. Trimfit is een gezellige groep waarmee het leuk werken is. Als het even kan zijn ze allemaal aanwezig, sommigen worden opgehaald. Het een hechte groep die elkaar allemaal kennen. Soms moeten we de training per persoon aanpassen vanwege blessures, want ieder traint op haar eigen niveau. Alles mag en niets hoeft”. Ina: “In 40 jaar zijn de trainingsmogelijkheden uitgebreid. Eerst op donderdag met kinderopvang, dat was uniek. Later werd de training verzet naar de woensdag, er kwam een tweede lesuur bij. Uniek is ook de opstart van een gemengde trimfitgroep in 1998 op de maandag. Dat is nu de 60+ groep geworden. Ook donderdags wordt er gesport door deze groep. Zo lang mogelijk fit blijven”

Jongste

Arendje komt uit Friesland en is al 25 jaar lid van de Trimfitgroep: “Ik ben de jongste van het stel, de oudste is 85 jaar. We zijn hier lekker bezig. Mijn beroep houdt me veel binnen, dan is sporten in de open lucht een verademing. Rondjes lopen en andere oefeningen houd ons fit. We zijn al heel lang samen en er zijn weinig afvallers. Soms komen er nieuwe leden bij. Ook doen we wel eens iets extra’s zoals een fietstochtje of een wandeling. En elke eerste dinsdag van de maand doen we een rondje Surfvijver. En na de training is er nog een derde helft. Leuk hoor”! Ria en Ina hebben een ontbijtje georganiseerd om dit jubileum met zijn allen te vieren. Er waren ruim dertig dames plus enkele genodigden. Om het jubileum nog eens extra te vieren gaan de dames van de Trimfitgroep naar Wageningen, naar de botanische tuinen op het landgoed De Wageningse Berg. Daarna is er koffie in het Fletcher hotel.

Meer berichten