Galgenbergmarathon lopers
Galgenbergmarathon lopers (Foto: Renate Vos)

Galgenbergmarathon over op "trail cup"

Veenendaal - Op de eerste mooie lentedag werd zaterdag 7 maart door Loopgroep Veenendaal (LGV) voor de 14e keer de Galgenbergmarathon georganiseerd. Naast de eigen leden liepen zo'n 90 gastlopers vanuit heel Nederland mee. Met hun “trail cup” en aandacht voor de bijzondere omgeving.

De Galgenbergmarathon is geen wedstrijd, maar een groepsloop door de natuur van de Utrechtse Heuvelrug. De zes groepen worden begeleid door voorlopers van LGV. Natuurlijk moet er worden gepresteerd op de route van 43,4 km met zo'n 500 hoogtemeters. Maar het plezier staat voorop. Daarom is er op zes punten een riante verzorging. Bij deze marathon verliezen de lopers geen gewicht.  

Ook is er onderweg aandacht voor de bijzondere omgeving. Zoals de Eenzame Eik met haar sterrenbos, het kasteel van Amerongen, de tabaksteelt op de Willem III plantage, bedevaartsoord Cunera en het Ereveld op de Grebbeberg. Vaak een eye-opener voor de gastlopers, maar ook voor de lokale lopers een aanmoediging om zich in de geschiedenis van hun leef- en sportomgeving te verdiepen.

Trail cup

De bijdragen van de lopers gaan naar een goed doel. Dit jaar is het thema duurzaamheid. Plastic drinkbekertjes zijn in de ban gedaan. Iedere loper kreeg bij de start een opvouwbare “trail cup” om te gebruiken bij de verzorgingsposten. Een “collector’s item”, dat vele lopers na deze zaterdag waarschijnlijk ook gaan gebruiken bij andere wedstrijden. Dat is goede reclame voor duurzaamheid, maar ook voor onze Galgenbergmarathon!

Binnen LGV versterkt het samen organiseren van deze loop de onderlinge band. Dat geldt zeker ook voor de actieve bijdrage die gezinsleden van de LGV-lopers en een aantal lokale ondernemers leveren. Inmiddels wordt al vooruit gekeken naar de 15e editie volgend jaar. Een lustrum dat vraagt  om nog wat extra uitdagingen!

Overigens kun je bij LGV ook terecht voor het lopen van kortere afstanden en een opstartcursus.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden