Mensen verbinden met zichzelf en elkaar door te zingen, dat was en is de droom van de Amersfoortse vrouwen Herma Brinkman en Belinda Wegner.
Mensen verbinden met zichzelf en elkaar door te zingen, dat was en is de droom van de Amersfoortse vrouwen Herma Brinkman en Belinda Wegner. (Foto: Marcel Rob)

Grootste zangevenement van Nederland in Veenendaal

VEENENDAAL - Mensen verbinden met zichzelf en elkaar door te zingen, dat was en is de droom van de Amersfoortse vrouwen Herma Brinkman en Belinda Wegner. Inmiddels hebben zij al honderden mensen laten zingen. Op 7 maart gaan zij dit in De Basiliek in Veenendaal met een gigantisch koor en live band realiseren. Het spectaculaire benefietconcert "BAND meets CHOIR" uit het hart voor een prachtig goed doel en u kunt daar bij zijn!

Op 7 maart 2020 komen verschillende muzikale werelden samen. De Marcel Fissrband, onder meer bekend van het tv-programma ‘de Beste Zanger van Nederland’, een gelegenheidskoor met 300 amateurzangers onder leiding van dirigent Gerben Kruisselbrink en een aantal speciale gasten waaronder Frans Kas.

Het koor bestaat uit enthousiaste amateurzangers en –zangeressen. Zij bereiden thuis een meerstemmig pop repertoire voor en ontmoeten elkaar 7 maart 2020 voor het eerst. Ze gaan de hele dag keihard aan de slag, samen met de band en de dirigent Gerben Kruisselbrink: “Mensen laten groeien, ontwikkelen is mijn grootste drijfveer. Mijn passie is muziek: muziek maken en laten maken. Werken met groepen in combinatie met muziek is mijn lust en mijn leven. Ontwikkelen van mensen via muziek is mijn kracht. Met een oor en oog voor kwaliteit en inhoud is het de kunst om met respect en een lach samen verder te komen. Het is een gigantische uitdaging want diezelfde avond al moet iedereen klaar zijn voor de eindfinale: een fantastisch optreden voor een groot publiek!”

Marcel Fisser Band

Onder muzikale begeleiding door niemand minder dan de Marcel Fisser Band gaan de 300 zangers en zangeressen uit het hele land samen zingen voor samen varen. Marcel Fisser is al 30 jaar beroepsmuzikant. Veel tours gedaan met o.a. Willeke Alberti, Ruth Jacott, Shirley Bassey, Mathilde Santing, Alain Clark, Dana Winner, Edsilia Rombley. Als sessiegitarist is hij te horen op talloze Nederlandse producties. De laatste 10 jaar is Marcel bandleider & gitarist van Jan Smit, Nick & Simon en Andre Hazes jr. De Marcel Fisser Band begeleidt al jaren diverse artiesten en verzorgt de muzikale omlijsting van het televisieprogramma BESTE ZANGERS en diverse andere tv-producties.

Frans Kas

Frans Kas staat bekend om zijn brede inzetbaarheid als zanger/performer; of het nou intiem en puur vanuit zijn eigen personage is … of gestoken in één van zijn alter-ego's Franky Stardust of de Blues Brothers tribute. Door zijn exclusieve veelzijdigheid en creativiteit weet hij zijn publiek elke keer weer te bespelen, te raken en mee te nemen in zijn aanstekelijke positieve energie. Een multi-entertainer met jarenlange ervaring zowel voor als achter de schermen, een dijk van een stem en een groot hart. Veel ervaring, van kleine huiskamerconcerten tot grote theaterproducties en zelfs optredens in het buitenland (o.a. Singapore).

Borstkanker

In 2015 raakten de dames Belinda Wegner en Herma Brinkman nauw betrokken bij de oprichting van Stichting Samen Varen. Deze Stichting zet zich belangeloos in om vrouwen met borstkanker en een financieel lastige situatie één keer per jaar een zorgeloze vaar- en verwenweek aan te bieden. Herma en Belinda varen elk jaar nog mee om met de vrouwen te zingen en de impact is groot. Naast hun inzet als vrijwilligers willen zij iets extra's doen voor de doelgroep waar zij hun hart aan hebben verloren en daarom BAND meets CHOIR!

INDRUKWEKKEND Het evenement BAND meets CHOIR is een indrukwekkend samensmelten van muziek en zang binnen één dag, vertelt Belinda. “Een traktatie voor u als bezoeker. Laat u verrassen en meevoeren in de passie en emotie voor zang en muziek in een divers pop repertoire op zaterdagavond 7 maart in De Basiliek in Veenendaal. Omdat we dit evenement in 2020 voor het eerst organiseren, hanteren we voor deze eerste editie speciale kennismakingsprijzen. Een los bezoekersticket kost € 22,50. Neem je iemand mee, dan ben je voordeliger uit met een duo-ticket; voor twee bezoekers betaal je namelijk € 35,00. Van dit bedrag wordt € 2,50 ter beschikking gesteld aan het goede doel (Samen Varen), zodat deze stichting haar waardevolle werk voor borstkankerpatiënten kan voortzetten!” Ga voor alle informatie en kaartverkoop voor dit bijzondere evenement naar www.bandmeetschoir.nl.
 

Vaarverwenweek

Wat doet de Stichting Samen varen? Belinda Wegner-Out vertelt dat de Stichting Samen Varen ieder jaar geheel belangeloos een vaarwerwenweek organiseert voor vrouwen met borstkanker die het bovendien financieel zwaar hebben. “Ernstig ziek zijn, onzekerheid over je levensduur, dagelijkse zorg hoe rond te komen en in een sociaal isolement raken is heel heftig. Stichting Samen Varen biedt deze groep vrouwen een vakantieweek om zo hun zorgen even letterlijk te laten varen en aan de kade te laten. Samen Varen heeft sinds 2015 al meerdere vaarverwenweken achter de rug. Met bijna 50 gasten en 30 vrijwilligsters varen ze door Nederland. Op de boot zijn therapeuten, verpleegkundigen en een arts aanwezig. Er gaan schoonheidsspecialisten, een kapster, masseuses, zangdocenten en creatieve begeleiders mee.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden