Komend weekend is er de fietsbeurs in Utrecht. Daar hoort Veenendaal of ze de Fietstitel krijgt. Spannend!
Komend weekend is er de fietsbeurs in Utrecht. Daar hoort Veenendaal of ze de Fietstitel krijgt. Spannend! (Foto: )

Krijgt Veenendaal de begeerde fietstitel?

Veenendaal  - Wordt Veenendaal Fietsstad 2020? Een titel waarvoor het afgelopen jaar zoveel inzet is getoond met allerlei initiatieven (denk bijvoorbeeld aan de opening van het zangfietspad achter de Frisiavilla). Vrijdag weten we het want op de eerste dag van de Bike Motion Beurs in Utrecht wordt dat bekend gemaakt. Het zal er om spannen want Veenendaal is één van de vijf kandidaten. Veenendaal laat zich overigens goed zien op de beurs.

Met de slogan “Meer dan een wedstrijd” presenteert het team van de wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal zich komend weekend op de Bike Motion Beurs in Utrecht. “We willen van de wedstrijd weer een wielerevenement maken,” aldus bestuursvoorzitter André Homma. “Daar past grote zichtbaarheid bij. Daarom staan we komend weekend op de interessantste fietsbeurs van Nederland.”

Veenendaal-Veenendaal

Zo is op de Bike Motion Beurs het nieuwe assortiment van belangrijke leveranciers te zien en zie je onder meer de nieuwste ontwikkelingen en innovatieve technieken. Bezoekers kunnen ook zelf veel uitproberen, onder meer racefietsen en (e)-mountainbikes op de twee gevarieerde indoorparcours. Homma: “Op Bike Motion komen 30.000 fietsliefhebbers. Die willen we warm maken voor ons nieuwe concept: een tweedaags wielerevenement op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei, met weer een dameskoers en een wedstrijd voor de mannen. Maar ook een mooi programma daaromheen in het centrum van Veenendaal, zoals een BMX-parcours, wielercafé , elektrische toertocht, springkussens voor de kinderen en horecafestiviteiten.” 

Fietstitel

Op de eerste dag van de Bike Motion Beurs wordt ook bekend welke gemeente zich Fietsstad 2020 mag noemen. De gemeente Veenendaal is één van de vijf kanshebbers. Al eerder droeg de gemeente deze titel maar wil het nu weer verwerven.
Het team van Veenendaal-Veenendaal is op zaterdag en zondag aanwezig. De campagne #DitisVeenendaal krijgt door de Veenendaalse aanwezigheid in de Jaarbeurshallen ook weer een impuls. De Bike Motion Beurs is op zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden