Vertegenwoordigers van goede doelen-organisaties nemen de cheques in ontvangst
Vertegenwoordigers van goede doelen-organisaties nemen de cheques in ontvangst (Foto: D. de Louw)

Goede doelen worden ondersteund door Rotaryclub Veenendaal

Veenendaal - Na enkele maanden van voorbereidingen had Rotaryclub Veenendaal op 18 januari samen met sponsoren, sporters en vrijwilligers een hele gezellige, sportieve sportdag in Sporthal West, maar op vrijdag 21 februari was het dan zo ver. De balans was opgemaakt, de kosten van de sportdag waren voldaan en het netto bedrag van ruim € 28.000 was bekend.

 Zodoende kon op vrijdag 21 februari bij de 3Zussen in totaal voor een bedrag van € 22.000 aan cheques worden uitgereikt aan diverse organisaties die het geld aan zeer goed bestede projecten zullen gaan gebruiken. Aan lokale doelen gaat het geld naar projecten van Scoren in de Wijk, Stichting JES, Stichting Present en Vlindervallei. 

Regionaal

Regionaal kunnen Villa Regia te Leersum en Jeugdfonds Sport & Cultuur het gedoneerde geld inzetten voor projecten die ten goede komen aan de jeugd. Daarnaast zijn er drie internationale doelen: Kwaku (voor moeder- en kindzorg in Ghana), Wings of Support (voor bushcamp voor kinderen uit sloppenwijken in Afrika) en Stichting Heifer (JongerenEducatie project in Oeganda).
Niet alle organisaties konden de bewuste vrijdag aanwezig zijn. Binnenkort krijgt Rotaryclub Veenendaal een presentatie van Stichting Hulpdienst In-Zicht over hoe zij mensen in Veenendaal en omgeving ondersteunen die in financiële en materiële nood verkeren omdat zij geen beroep (meer) kunnen doen op een vangnet.
Dit is ook een van de stichtingen die een cheque krijgt uitgereikt.
Voor Rotaryclub Veenendaal gaat het hier om: de uitreiking van de cheques. Dit was mogelijk mede dankzij velen mensen die Rotary Sportdag 2020 tot een succes hebben gemaakt. Voor de Rotaryclub is het een motivator om door te gaan met dergelijke mooi maatschappelijk betrokken projecten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden