V.l.n.r. Anita Tijdeman, Marianne Valkenburg en Amir AL Itejawi
V.l.n.r. Anita Tijdeman, Marianne Valkenburg en Amir AL Itejawi (Foto: Hoorcafé Veenendaal)

Hoorcafé Veenendaal krijgt zijn plek in de Veenendaalse samenleving

Veenendaal - De werkgroep die mag meedenken over het voorstel Hoorcafé in Veenendaal wordt zaterdag 22 februari 2020 opgericht. De namen van de leden van de werkgroep en de coördinator zijn; Marianne Valkenburg, Anita Tijdeman en Amir AL Itejawi.

Eerder werd een verzoek gedaan met behulp van de heer Jaap Pilon; wie wilt deel uit gaan maken van de op te richten werkgroep? Zo kunnen wij ons gezamenlijk inzetten voor mensen in Veenendaal met een auditieve beperking. Nu moet er echt een werkgroep worden gekozen, die denkt niet alleen mee met het voorstel, maar ook actief wordt ingezet bij de realisatie van de bijeenkomsten.

Met dank aan de heer Jaap Pilon die het mogelijk heeft gemaakt dat er een werkgroep wordt opgericht voor het Hoorcafé Veenendaal.

Hoorcafé als ontmoeting en inspiratieplek

Het Hoorcafé is bedoeld als ontmoeting en inspiratieplek voor iedereen die zich in een zorgsituatie bevindt over gehoorproblemen. Tijdens de bijeenkomsten konden aanwezigen vragen stellen over allerlei auditieve beperkingen, een auditieve beperking betekent dat je doof of slechthorend bent, maar je kunt ook vragen stellen over het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap.

Behalve een gastspreker, zijn er adviezen voor communicatie ideeën en is er ruimte voor ontmoeting, ervaringsuitwisseling en een goed gesprek gecombineerd met een informatie thema. Sinds de start in 2018 hebben we cafés georganiseerd over hoorhulpmiddelen, gebarentaal, gehooraandoedingen en omgaan met zintuiglijke verlies, het VN-verdrag, Toegankelijkheid en Inclusie. Door te leren om te gaan met de gevolgen van doof of slechthorend zijn, kun je een zo zelfstandig mogelijk leven leiden. Met de juiste hulpmiddelen en aanpassingen is vaak nog heel veel mogelijk.

Erbij horen

Het Hoorcafé Veenendaal wil graag door activiteiten laten zien dat leven met een gehoorprobleem niet ingewikkeld hoeft te zijn, want wij horen allemaal erbij. Een inclusieve samenleving is een samenleving waarin iedereen tot zijn of haar recht komt. Hoorcafé Veenendaal is een groep individuen met verschillende achtergronden die Veenendaal leefbaar en toegankelijk willen maken voor personen met auditieve beperkingen. Dit doen we door vier keer per jaar bijeenkomsten te organiseren bij een van Veens accommodaties in Veenendaal.

Heeft u een gehoor beperking of kent u iemand die dat heeft en is er behoefte aan contact? Neem contact op via de e-mail; hoorcafeveenendaal@gmail.com. En like ons op onze Facebook pagina.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden