April, May en June, woensdag 4 maart te zien bij het filmhuis
April, May en June, woensdag 4 maart te zien bij het filmhuis (Foto: Filmdepot)

Bij Filmhuis Veenendaal: The Two Popes, Hors Normes en April, May En June

Veenendaal - Zaterdag 29 februari om 20.00u draait de historische dramafilm The Two Popes. Zondagmiddag 1 maart om 14.30u is het de beurt aan de Franse feelgoodfilm Hors Normes. Woensdag 4 maart om 20.00u kunt u genieten van de Nederlandse film April, May En June. Te zien in het Fiulmhuis Veenendaal.

The Two Popes

Twee mannen op leeftijd. Eén aartsconservatief, de ander wat soepeler in de leer. Toch ontstaat er een band als de Duitse paus Benedictus de Argentijnse kardinaal Bergoglio vertelt dat hij wil aftreden. De paus en zijn beoogde opvolger hebben diepe gesprekken. Hoewel de film vooral komisch is, blijven ook de donkere kanten van de twee heren niet onderbelicht. Anthony Hopkins en Jonathan Pryce tekenden voor de hoofdrollen.

Hors Normes

Twee maatschappelijk betrokken mannen ontfermen zich over door de maatschappij afgewezen jongeren. Malik (Reda Kateb) neemt hangjongeren mee naar de liefdadigheidsinstelling waar Bruno (Vincent Cassel) werkt. Daar gaan de jongeren aan de slag als hulpverlener van autistische patiëntjes. De hulp gaat door waar de reguliere zorg het al heeft opgegeven. Wat de film bijzonder maakt is dat echte patiënten meespelen.

April, May En June

De drie halfzussen April (Linda de Mol), May (Elise Schaap) en June (Tjitske Reidinga) worden door moeder Mies (Olga Zuiderhoek) opgetrommeld. Moeder onthult terminaal ziek te zijn. De drie zussen worden voor een dilemma geplaatst, want wie zal straks de zorg op zich nemen voor hun autistische halfbroer Jan. Het verhaal is geschreven door Linda de Mol.

De films draaien in zaal Spectrum, Kees Stipplein 72. Met pauze. Reserveer je kaarten op www.filmhuisveenendaal.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden