Het echtpaar Van Schuppen kreeg een koninklijke onderscheiding uitgereikt.
Het echtpaar Van Schuppen kreeg een koninklijke onderscheiding uitgereikt. (Foto: )

Koninklijke onderscheiding voor echtpaar Van Schuppen – De Kleuver

Veenendaal - Op maandag 17 februari reikte burgemeester Gert-Jan Kats een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer J.L. van Schuppen en aan mevrouw J.J. van Schuppen – De Kleuver. Zij werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw J.J. van Schuppen – De Kleuver (67) was in de periode 1976 tot 1983 vrijwilliger bij Pax Christi Kinderhulp. Zij was gastouder, hielp met het werven van nieuwe gastgezinnen en bij het vervoer en begeleiden van de kinderen uit West-Berlijn die een vakantie in Veenendaal en omgeving doorbrachten.

Sinds 2013 is zij lid van de werkgroep Liturgie en Eredienst van de protestantse Wijkgemeente ZuidWest. Ook was zij in de periode 2015 – 2019 ouderling en voorzitter van de taakgroep Pastoraat.

Sinds 2016 is zij vrijwillige taaldocent voor een groep anderstaligen. In het najaar van 2018 heeft zij samen met zorgverleners les gegeven over gezondheidsvaardigheden aan een groep anderstaligen.

De heer J.L. van Schuppen (70) was, net als zijn vrouw, in de periode 1976 tot 1983 vrijwilliger bij Pax Christi Kinderhulp.

In de periode 1990 – 1999 was hij secretaris bij Scoutinggroep 'De Zwervers'. Hij was de drijvende kracht achter het nieuwe Zwervershonk dat in 1994 werd geopend, nadat het oude honk in 1992 was afgebrand.

Van 2008 tot 2012 was hij voorzitter van de samenwerkende diaconieën van de Hervormde gemeente Sola Fide en de Gereformeerde Kerk. Ook was hij van 2008 tot 2019 coördinator van de Zondagsbrief, een wekelijkse uitgave voor de gemeenteleden van de wijkgemeente Centrum-Zuid Petrakerk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden