Vanaf links: Gerrit van de Weerd, Stefan Tanis en Willem Geerts. Zetten hun handtekeningen voor samenwerking. (Foto: Henk Jansen)
Vanaf links: Gerrit van de Weerd, Stefan Tanis en Willem Geerts. Zetten hun handtekeningen voor samenwerking. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

'Buitenzorg' en 'Dennenhorst' samen

Door Henk Jansen

Veenendaal - Stichting 'Buitenzorg' en de Veenendaalse woon- en zorgvoorziening 'Dennenhorst' hebben elkaar gevonden om de ouderen van laatstgenoemde zorgvoorziening en de mensen met een verstandelijke beperking van 'Buitenzorg' samen in contact te brengen. Na een gelaagde pilot wordt vanaf zondag 1 maart officieel gestart met een project. Vorige week werd in de Theeschenkerij van Willem en Rianne Geerts op het Dragonder Dierenkamp de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.        

''Het is de bedoeling dat onze mensen en de mensen van 'Buitenzorg' elkaar drie keer per week treffen op dit fraai ingerichte Dragonderpark. Dat gebeurt op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. Tijdens de pilot hebben we gemerkt dat beide groepen het uitstekend met elkaar kunnen vinden. Dus besloten we eensgezind tot een definitieve samenwerking'', aldus Stefan Tanis, lid van de directie van 'Dennenhorst'.

Vierde komt

In het verzorgingstehuis wonen dementerende ouderen. Hij vervolgt: ''We hebben drie locaties en een vierde is in aanbouw aan de Eikenlaan. Een locatie die straks plaats biedt aan ruim dertig ouderen.''

'Dennenhorst' in Veenendaal biedt in een kleinschalige huiselijke omgeving belevingsgerichte zorg en aandacht aan dementerende ouderen. Zorg, verpleging en begeleiding en dat alles gegoten in een huiselijke belevingsgerichte omgeving. Daar wordt binnenkort een extra activiteit aan toegevoegd: ontspannen en creatief bezig zijn op het Dragonderpark in Veenendaal. samen met mensen met een verstandelijke beperking. ''Ja, inmiddels kunnen we stellen dat beide groepen elkaar gevonden hebben. De pilot was een succes. De reacties van de mensen van 'Buitenzorg' zijn dat ze er een opa of oma hebben bijgekregen. Contacten tussen beide groepen waren snel gelegd. Het is mooi om te zien dat de klik er is. Die zal, gezien de verschillende activiteiten die hier op het Dragonderpark mogelijk zijn, steeds groter worden. Het is al mooi om te zien hoe de mensen met elkaar in de 'Knuffelhoek' omgaan'', aldus Gerrit van de Weerd van stichting 'Buitenzorg'.

Theeschenkerij

Willem en Rianne Geerts nemen het horecagedeelte voor hun rekening. Het tweetal heeft ruime ervaring, Rianne zelfs in de zorg. ''Met onze theeschenkerij gaan we iets moois maken. Een plek die we trouwens ook open stellen voor anderen. Grote en kleine groepen. Dit onderkomen is ook goed geschikt voor het houden van kinderparty's'', aldus Willem. Info over de mogelijkheden: 06-41373487. Stefan Tanis maakt nog van de gelegenheid gebruik om voor de nieuwe 'Dennenhorst'- vestiging aan de Eikenlaan, een oproep te doen voor verplegend personeel met de aantekening 'Verzorgende IG Niveau 3'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden