Vroegere koepel op de Amerongswe Berg
Vroegere koepel op de Amerongswe Berg (Foto: Kuipers)

Historische wandeling Amerongse Bos

Amerongen - Naast een geweldige natuur, bezit de omgeving van Amerongen ook een rijk historisch verleden. Genieten van de schoonheid van het Amerongse Bos, krijgt nog een extra dimensie als u wat meer weet over wat er zich hier in het verleden heeft afgespeeld.

Wat bijvoorbeeld te denken van een grote hoeveelheid eeuwenoude grafheuvels, een raadselachtig verdwenen monument, of de stille getuigen uit een tijdperk van tabaksteelt. Bewijzen van die historische gebeurtenissen zijn nog altijd zichtbaar in het landschap. Maar ook de natuur zelf heeft een lange geschiedenis, van enorme gletsjers, via stuwwallen tot een kwelmoeras. Wandel mee en verbaas u over de verhalen die een gids van Utrechts Landschap u hierover zal vertellen.

De wandeling is gratis en u hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Kom gewoon langs en ga mee op woensdagmiddag 4 maart. We vertrekken om 14.00 uur vanaf het Informatiecentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 te Amerongen. Als u met de auto komt kunt u parkeren op parkeerterrein De Burgwal, op drie minuten afstand van het Informatiecentrum.

Honden mogen mee, maar moeten wel zijn aangelijnd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden