Afbeelding
Henk Jansen

Regisseur Jan Beeren tijdens repetitie Cunera-legende in weiland: ‘Speel met passie en plezier’

27 juni 2023 om 09:01 Activiteiten

RHENEN ‘Speel met passie en plezier’. Dat riep regisseur Jan Beeren maandagavond in de wei aan de Veerweg een aantal keren tegen de acteurs en actrices en figuranten van het ‘Cuneratheater’ die een repetitie in genoemde weide, nagenoeg onder de Cuneratoren, van de Cunera-legende opvoerde. De laatste repetitie voor de zomervakantie. Op maandag 7 augustus komt de crew weer bij elkaar om zich voor te bereiden op de Cunera-legende in de openlucht in de maand september. Dan wordt maar liefst zeven keer de zo beroemde legende gespeeld. De première is donderdag 21 september. 

Voor de tweede keer werden de speelvlakken in de openlucht in de weide tegenover de weide waar jaarlijks de Rijnweek werd gehouden, uitgemeten. ,,Het is de derde keer dat we in de openlucht repeteren. Voordat we onze plek in de weide betraden, hebben we op het Koningsplein direct onder de Cuneratoren geoefend. Aan de boorden van de Nederrijn verrijst straks een toeschouwerspodium van 18 rijen dik en vier rijen hoog.” 


Foto: Henk Jansen.

PREMIÈRE

Maar liefst zeven keer wordt dus de Cunera-legende opgevoerd. Dat gebeurt in de maand september. De première is op donderdag 21 september. De volgende optredens staan gepland op vrijdag 22, zaterdag 23, donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 september. De voorstellingen kennen allemaal een aanvangstijd van 20.00 uur. Wie een van de opvoeringen, of meerdere, wil bijwonen kan tickets kopen via www.cuneratheater.nl.

DECORBOUW

Terwijl de legende in de openlucht in het weiland wordt doorlopen, is in de buurt van het centrum timmer- en zaaggeluiden te horen. Een aantal mannen is noest bezig om met vaardige handen een fraai decor te bouwen. Een decor dat Jan Beeren op schets toont en laat zien dat het een bijzonder decor wordt. Binnenkort in deze krant meer over deze scheppende bouwkunsten.


Foto: Henk Jansen.

Henk Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie