Het jongensteam van Het Perron en de meisjes van het CLV hebben zich vrijdag in Veenendaal geplaatst voor de halve finales van de zaalvoetbalcompetitie van Olympic Moves.
Het jongensteam van Het Perron en de meisjes van het CLV hebben zich vrijdag in Veenendaal geplaatst voor de halve finales van de zaalvoetbalcompetitie van Olympic Moves. (Foto: )

Het Perron en CLV naar halve finales zaalvoetbal van Olympic Moves

Veenendaal - Het jongensteam van Het Perron en de meisjes van het CLV hebben zich vrijdag in Veenendaal geplaatst voor de halve finales van de zaalvoetbalcompetitie van Olympic Moves. De Meerwaarde uit Barneveld sleepte zelfs twee halvefinaletickets in de wacht. Maar belangrijker vonden de organisatoren dat de middelbare scholieren een leuke en sportieve dag hadden beleefd.

Olympic Moves is een breed gevarieerd aanbod van sportcompetities voor middelbare scholieren. Uiteindelijk komen de winnaars van regionale finales naar de finaledag op Sportcentrum Papendal. Vanwege het grote aantal aanmeldingen voor de zaalvoetbalcompetitie moet daar zelfs een halve finale worden georganiseerd voordat een ploeg op de finaledag mag spelen. Een van die regiofinales werd vrijdag in de Veenendaalse sporthallen De Vallei en West afgewerkt. In Sporthal de Vallei speelden de ploegen uit de klassen 1 en 2, terwijl teams van de klassen 3 en 4 in Sporthal West om de halvefinaleplaats streden.

Schoolvoetbaltoernooi

"De belangrijkste doelstelling van deze competitie is dat de leerlingen een leuke en sportieve dag hebben en met respect voor de tegenstander kunnen voetballen. Bovendien kunnen ze ervaren dat vreugde, maar ook teleurstellingen bij de sport horen," aldus sportdocent Bas Rosmolen van Het Perron. Het Perron gaat met het jongensteam uit de klassen 1 en 2 naar de halve finales. De ploeg werd in die klassencategorie eerste met 20 punten uit 8 wedstrijden. Dat was mede te danken aan doelman Robbin Nieboer: "Ik vind dit een leuk toernooi, een beetje vergelijkbaar met het schoolvoetbaltoernooi bij de basisscholen. Wij kunnen hier een dagje lekker voetballen, maar het veldvoetbal trekt mij toch meer, met een groter veld en meer spelers."

Gemiste kans

Bij de meisjes uit de klassen 1 en 2 waren maar twee teams. In twee duels streden De Meerwaarde en het Rembrandt College om een plaats in de volgende ronde. De Meerwaarde trok, dankzij twee zeges, aan het langste eind. Ilse Steensma speelde voor het Rembrandt College: "Jammer dat er maar twee teams waren. Dat is een gemiste kans voor de andere scholen. En wij hadden nu maar een kans op de volgende ronde. Gewoonlijk speel ik bij DOVO veldvoetbal. Dit zaalvoetbal is wel een stuk sneller, maar ik speel toch liever buiten."
Ook bij de jongens uit de klassen 3 en 4 pakte De Meerwaarde de groepswinst. Alle vijf wedstrijden werden gewonnen. Bij de meisjes uit de klassen 3 en 4 pakte het CLV het ticket voor de halve finales. Elisa Dasberg en Danique Prins scoorden in het duel tegen Het Perron (2-0). Beide meiden spelen veldvoetbal bij GVVV.
Elisa: "Dit is gewoon een gezellig toernooi, waar we met enkele teamgenoten in één team spelen en nu ook spelen tegen meiden die bij het veldvoetbal in ons team zitten. Dat is heel leuk."
Danique vindt het uitstapje naar de zaal wel leuk, "maar ik speel liever op het veld, dan in de zaal. Op het veld is het veel fysieker, daar houd ik wel van." Maaike Diepeveen speelt, als GVVV-voetballer, voor Het Perron. Tijdens de Olympic Moves is ze tegenstander van de GVVV-spelers van het CLV. "Natuurlijk willen we van elkaar winnen, maar we gunnen elkaar het succes."
De wedstrijden in de Veenendaalse sporthallen werden geleid door ervaren zaalvoetbalscheidsrechters uit Veenendaal. Andere scheidsrechters staan klaar voor de volgende Olympic Movesdag in Veenendaal. Die is op donderdag 19 maart met veel buitensporten, zoals atletiek, hockey, softbal, ultimate frisbee en voetbal. Die wedstrijden vinden plaats op de sportparken De Groene Velden en Spitsbergen. In Sporthal Oost wordt dan de floorballcompetitie gespeeld.

Uitslagen

Eindstanden zaalvoetbal:
Jongens klassen 1 en 2: 1. Het Perron 8-20
2. Rembrandt College 8-17
3. De Meerwaarde 8-12
4. CLV 8-7
5. Johannes Fontanus College 8-1
Meisjes klassen 1 en 2: 1. De Meerwaarde 2-6
2. Rembrandt College 2-0
Jongens klassen 3 en 4: 1. De Meerwaarde 5-15
2. Rembrandt College 5-12
3. Het Perron 5-9
4. CLV 5-6
5. ISK Het Streek 5-1
6. Johannes Fontanus College 5-1
Meisjes klassen 3 en 4: 1. CLV 3-7
2. Het Perron 3-6
3. Rembrandt College 3-4
4. De Meerwaarde 3-0.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden