Foto: Nathalie Joan

Cultuurfestival nieuwe stijl smaakt goed

Veenendaal - Kunstfestival Veenendaal nieuwe stijl is een groot succes geworden. Het evenement begon vorige week vrijdagavond met het filmgala VeenendaalFilmt! in Spectrum en werd zondagavond afgerond met een reeks optredens op diverse locaties. Het horecacircuit, dit jaar voor het eerst, werd door vele bezoekers en deelnemers in hoge mate gewaardeerd.

Tijdens Kunstfestival Veenendaal 2020 werd ook een aantal onderscheidingen uitgereikt. Het prijzenfeest omvatte winnaars in twee categorieën van VeenendaalFilmt! en op zaterdagavond de uitreiking van de Cultuurwaarderingen in eveneens twee categorieën.

Winnaar

De winnaar van VeenendaalFilmt! tot 22 jaar werd Dredd Jonkers met de film 'Party is a dance to freedom'. In de categorie vanaf 22 jaar ging de hoofdprijs naar Joyce Willemsen met de film 'Vloedlijn'.

Suzanne Visscher

Op zaterdagavond werd Suzanne Visscher onderscheiden met de Cultuurprijs Veenendaal 2019 en werd WET (Werkgroep Educatieve Theatervoorstellingen) tot hun grote verrassing uitgeroepen tot Cultuurvrijwilliger van het jaar.
De toekenning van de cultuurprijzen gold als het hoogtepunt van een wervelende voorstelling, letterlijk en figuurlijk, van wat Veenendaal cultureel te bieden heeft.
Adembenemend was het semi-concert van Harmonieorkest Cecilia, sprankelend de dansvoorstelling van Marissa Danst en de altijd vrolijke Begonia's, de poëtische rap van Opha de Woordenaar. Het programma begon op een verrassende wijze (Waar is het feestje? Hier is het feestje!) door de theaterklas van Marthie Overeem.

Poëzie

In de Cultuurfabriek stond onder meer Veenendaalse poëzie centraal. Er werden bijdrages geleverd door stadsdichter Derk Postma en door het Collectief Dichters aan de Grift.

Ook in de Cultuurfabriek concentreerde zich een aantal evenementen speciaal voor (jonge) kinderen.

Kunstfestival Veenendaal 2020 heeft in de drie dagen dat het evenement duurde niet alleen heel veel artiesten, maar ook heel veel belangstellenden op de been gebracht. Met name op zaterdagmiddag maakte velen van de gelegenheid gebruik om (opnieuw) kennis te maken met een diversiteit van cultureel Veenendaal.

(De foto's bij dit verhaal zijn van Nathalie Joan (PhotoManiX Digital Photography), Hennie Henzen, Govert Govers en Pieter Vane)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden