Klaas van Kruistum bereidt de dames liefdevol voor op hun challenge.
Klaas van Kruistum bereidt de dames liefdevol voor op hun challenge. (Foto: Corine Heijneman )

Klaas van Kruistum gunt Veenendaalse jongeren een eigen plek

Veenendaal - Valentijnsdag 2020. Liefdevol droogt Klaas van Kruistum de voetjes af van Amber Heijneman en Rianne Jansen.
Klaas bereidt de dames voor op de challenge; “Kun je binnen 90 seconden een openingslint doorknippen? Met je tenen?!”

Rianne Jansen, voorzitter van Stichting Op Eigen Tenen en Amber Heijneman, lid van de kerngroep van ’t Plekje, gaan samen deze uitdaging aan. Met eigen tenen een ontmoetingsplek voor jongeren openen doe je natuurlijk wel met schone voeten.

In het pand van de organisatie Welkom aan de Vijftien Morgen 9, in Veenendaal, op de derde verdieping, hebben de jongeren hun plekje gevonden. Welkom integreert wonen, werken, leren en zorg in één concept. Zij draagt 't Plekje een warm hart toe. 't Plekje is een prikkelarme, knusse uitgaansplek voor én door jongeren met autisme die streven naar gezelligheid, veiligheid en acceptatie. 

Autisme

’t Plekje, de ontmoetingsplek voor en door jongeren, streeft naar een gezellige rustige omgeving. Een plekje dat veilig is voor iedereen en waar men rekening houdt met elkaar. Veenendaler Klaas van Kruistum vindt dit een hartverwarmend initiatief. Hij weet uit ervaring in zijn omgeving dat mensen met autisme niet gestigmatiseerd willen worden. In Veenendaal is nu “helemaal niets” aldus Van Kruistum. We kunnen een ontmoetingsplek voor jongeren, waarbij ze niet geconfronteerd worden met hun ‘label’ goed gebruiken.
Het aanwezige publiek reageert erg enthousiast op deze oprechte reactie van Klaas. Het is de jongeren gelukt om met eigen tenen hun ontmoetingsplek te openen. Amber Heijneman weet binnen 90 seconden het lint door te knippen, waarmee ’t Plekje officieel is geopend.
Na deze ludieke opening is ’t Plekje, ruim op tijd, de rustige prikkelarme uitgaansplek, waar die avond een twintigtal jongeren gezellig chillen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden