CDA bedankt zorgpersoneel Reinaerde op Valentijnsdag

Hart voor Zorg presentje
Hart voor Zorg presentje (Foto: Alies Ouwerkerk )

Veenendaal - Tijdens haar jaarlijkse 'Hart voor Zorg'-actie op Valentijnsdag bezocht het CDA 3 locaties van Reinaerde, in Veenendaal. Het zorgpersoneel werd in het zonnetje gezet en ontving een 'Hart voor Zorg'-presentje.

Reinaerde ondersteunt, midden in de samenleving, mensen met een beperking in hun ontwikkeling. Het bezoek begon bij kinderdagcentrum De Vlindervallei, gevestigd aan de David Tenierslaan 8. Hier wordt dagbesteding aangeboden aan kinderen (0-18) met een ontwikkelachterstand, een meervoudige of verstandelijke beperking.

Snoezelruimte

Manager Judith van den Brink en Janneke Bos vertelde trots over het team van (ambulant) begeleiders die iedere dag met zoveel enthousiasme aan de slag gaan met deze bijzondere doelgroep. Janneke gaf vervolgens een rondleiding door het kinderdagcentrum. Van peutergroep de Rupsjes naar de snoezelruimte en via de groep Tuinfluiters naar groep Kameleon. De Vlindervallei werkt nauw samen met De Blink in hetzelfde gebouw.

De Vlindervallei is verantwoordelijk voor de zorg van kinderen en De Blink verzorgt het speciaal onderwijs. Deze unieke samenwerking maakt het mogelijk dat ouders kunnen kiezen voor zorg, onderwijs of een combinatie hiervan op één locatie. Vervolgens werd De Ontmoeting aan de Slagvink bezocht. Hier is een dagcentrum voor 50 mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. In tegenstelling tot de elders gevestigde werkplaats is hier het leveren van een arbeidsprestatie minder belangrijk, maar draait het om mensen tot hun recht laten komen.

Soep

Er zijn geen specifieke eisen; voor elke cliënt is er een passend aanbod. Manager Ingrid van Tweel en Brenda Dekker vertelden bevlogen over het reilen en zeilen bij De Ontmoeting. De dienstverleningsgroep was druk met het klaarmaken van heerlijke soep, in het creatief atelier werden mooie dingen gemaakt van papier-maché en kaarsen en cliënten van de milieuploeg werkten buiten om de wijk schoon te houden. Die verbinding met de wijk is belangrijk en levert veel op. De Ellekoot is niet voor niks de schoonste wijk van Veenendaal! Midden in het centrum van Veenendaal is De Bombardon, de derde locatie die bezocht werd, gevestigd.
Een kleurrijk verzamelgebouw waar cliënten van Reinaerde aan het werk zijn in de winkel, koffiecorner, textielatelier, kunstatelier of in de bakkerij. De Hart voor Zorg actie werd hier afgesloten met koffie en heerlijk gebak! De CDA'ers waren onder de indruk van het vele en goede werk van het zorgpersoneel.
Vooral het enthousiasme en onderling plezier viel op. Het mensbeeld van Reinaerde helpt hier ongetwijfeld bij. Zo willen de medewerkers van Reinaerde iedereen positief benaderen en de focus leggen op zinvolle tijdsbesteding en iedereen in haar of zijn kracht zetten. Aan het einde van het bezoek was maar één conclusie mogelijk: hier werken mensen met Hart voor Zorg! Voor meer informatie: www.reinaerde.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden