Jongerenvrijwilligers onder de Bernhard van Kreelpoort, Veenendaal.
Jongerenvrijwilligers onder de Bernhard van Kreelpoort, Veenendaal. (Foto: Joanne Kleermaker )

Jongeren bedenken actie en delen liefde uit in Veenendaal

Veenendaal - Trrriing. De voordeurbel. Twee jongeren voor de deur met een hartjesballon, lief kaartje en een zakje snoepjes erbij. 'Goedemiddag, wij komen u iets geven namens Stichting Netwerk voor Jou. Wij zijn vrijwilliger en brengen vandaag iets rond in Veenendaal'.

Veertien jongeren fietsten op Valentijnsdag heel Veenendaal door en brachten een beetje liefde rond. De inwoners waar werd aangebeld zijn mensen waar de afgelopen periode vrijwilligers zijn geweest om te helpen óf zij zijn zelf vrijwilliger en mogen ook wel eens wat liefde ontvangen in plaats van te geven.

De jongeren bedachten deze Valentijnsactie tijdens 'De Groeiplaats'. Dit is de maandelijkse vrijwilligersbijeenkomst van Netwerk voor Jou. Tijdens deze bijeenkomst is er een wisselend programma om jongeren te inspireren, hen bewust te maken van op welke manier zij zich kunnen inzetten voor een ander in Veenendaal en om te oefenen met nieuwe skills.

Hulp en netwerk bieden aan kwetsbare mensen, eenzaamheid bestrijden en talenten van jongeren inzetten zijn de drie hoofddoelen van de stichting. Wil jij je ook inzetten voor een ander, een keer meedoen met een project? Of wil je meebouwen aan dit jongerenvrijwilligersnetwerk? Neem dan contact op voor een kopje koffie.

Meer berichten