Het Oog van de Storm
Het Oog van de Storm (Foto: Mark Engelen)

Anne Wil Blankers met Het Oog van de Storm in Theater Lampegiet

In toneelvoorstelling Het Oog van de Storm gebeuren na een onstuimige nacht vreemde dingen en wordt een levenslang één-zijn in tweeën gescheurd. Met een scala aan Nederlandse topacteurs, onder wie Hans Croiset, Anne Wil Blankers en Johanna ter Steege.

Eén groot gemis vanuit meerdere perspectieven
In Het Oog van de Storm volgen we André en Madeleine die al meer dan 50 jaar gelukkig getrouwd zijn. Hij was ooit een succesvol schrijver, maar de laatste tijd is hij vergeetachtig en verward. Zij is een toegewijde, sterke vrouw en altijd zijn steun en toeverlaat. Dit weekend zijn dochters Anne en Elise in het ouderlijk huis om op verzoek van de uitgever André’s papieren te sorteren. Na een stormachtige nacht gebeuren er vreemde dingen. Alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden?        

Het Oog van de Storm geeft geen antwoorden. Als toeschouwer kruip je in het hoofd van de personages en beleeft zo vanuit een steeds wisselend perspectief hun leven mee. De loop der dingen wordt daardoor soms ongrijpbaar en dubbelzinnig. Maar de pijnlijke weg van het gemis, de onverdraaglijke pijn van de afwezigheid van de ander, is helder en navoelbaar.

Van een bejubeld toneelauteur, door Nederlandse topacteurs
Na het bejubelde stuk De Vader en de komische voorstelling De Waarheid kunnen we opnieuw genieten van een toneelstuk van het Parijse wonderkind Florian Zeller, een van de meest gespeelde toneelauteurs van dit moment.

Het Oog van de Storm werd eerder opgevoerd in o.a. Parijs en Londen en is nu in de Nederlandse uitvoering te zien.

Nog voor zijn dertigste was Hans Croiset artistiek leider van een groot theatergezelschap. Acteur, regisseur en artistiek leider is Hans zijn hele verdere carrière gebleven. In 1980 en 2017 won hij de Louis d'Or, de toneelprijs voor Beste Mannelijke Acteur.

Bekend actrice Anne Wil Blankers is tweevoudig winnares van de prestigieuze Theo d'Or toneelprijs voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol. In 1994 ontving ze de Theo Mann-Bouwmeesterring, dé Nederlandse toneelprijs.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Vallei en Rijn.

Meer informatie
Dinsdag 3 maart in Theater Lampegiet. De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €29,50 via www.lampegiet.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden