Deel uw verhaal tijdens WO2-café in Scherpenzeel

Scherpenzeel – Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. In heel Gelderland wordt dit gevierd. Zo organiseren Omroep Gelderland, Rijnbrink en Erfgoed Gelderland WO2-cafés in Gelderse bibliotheken waar Gelderlanders hun verhalen en herinneringen over de Tweede Wereldoorlog kunnen delen.

Heeft u een mooi oorlogs- of bevrijdingsverhaal dat u wilt delen? Of heeft u bijzondere foto's, documenten of voorwerpen over de Tweede Wereldoorlog? Kom dan naar het WO2-café in de Bibliotheek Scherpenzeel (Kulturhus de Breehoek) op woensdag 18 maart. Onder het genot van een broodje en koffie of thee kan men het verhaal delen. Op iedere locatie zijn historici en oorlogskenners aanwezig. Zij beoordelen de verhalen en objecten en geven informatie als u vragen heeft.
De mooiste verhalen worden door Omroep Gelderland tijdens de WO2-cafés opgenomen en zijn terug te zien via de verschillende kanalen van de omroep. Daarnaast worden de verhalen opgeslagen op het platform MijnGelderland van Erfgoed Gelderland. Van 5 maart tot en met 15 april wordt het WO2-café iedere week op een andere locatie in Gelderland gehouden, in Scherpenzeel op 18 maart tussen 12.00 en 14.00 uur in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59. In Scherpenzeel zijn Vereniging Oud Scherpenzeel, Grebbelinie in het Vizier en de Bibliotheek erbij betrokken.

Naast het WO2-café treedt Omroep Gelderland vanaf 30 maart drie weken lang in het spoor van de bevrijders. Ze reizen door de provincie en gaan terug naar de dag van de bevrijding, met de mensen die er zelf bij waren, portretten van onze bevrijders en met muziek die u meeneemt naar toen. 75 jaar vrijheid: in het spoor van de bevrijders is vanaf 30 maart iedere werkdag om 08.00 uur en om 18.20 uur te zien bij Omroep Gelderland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden