Tafeltennis Scherpenzeel boekt eerste overwinning

Scherpenzeel - In de derde wedstrijd van het seizoen trof de Scherpenzeelse tafeltennisclub T.V.S. 1 het nog ongeslagen H.T.T.C. uit Houten in “de Breehoek”. De grote overwinning die werd behaald (9-1) geeft wel een iets vertekend beeld want maar liefst zevenmaal moest een partij worden beslist in de vijfde game en daarvan trok T.V.S. zesmaal aan het langste eind. Jan van de Beek en Dennis Wijsbeek (de vervanger van de geblesseerde Rein Schellingerhout) wonnen beiden driemaal en Edwin Vetkamp won twee partijen.

In de openingspartij won Jan van de Beek in vijf games van Arjan van Luttikhuizen, hij won de beslissende game met 11/8. Edwin Vetkamp dolf vervolgens in de vijfde game met 5/11 het onderspit tegen Cheuk Kee Ko. In de derde partij zette Dennis Wijsbeek T.V.S. weer op voorsprong door tegen Hans Adriaans gemakkelijk in drie games te winnen. Het dubbelspel werd door van de Beek en Vetkamp gewonnen met 11/7, 9/11, 11/7, 3/11 en 11/6 waardoor de pauze in ging met een 3-1 voorsprong.

Na de pauze werd de voorsprong vergroot door de eerste overwinning van Vetkamp die van Luttikhuizen in de vijfde game met 11/9 versloeg. Vervolgens wonnen van de Beek en Wijsbeek ook hun tweede partij tegen resp. Adriaans (in drie vlotte games) en Ko (waarbij Wijsbeek een 2-0 achterstand wegwerkte) waardoor de tussenstand op 6-1 werd gebracht. Ook in de drie laatste partijen ging de winst naar de T.V.S.-ers, Wijsbeek won in vier games van van Luttikhuizen en Vetkamp en van de Beek hadden de volle vijf games nodig om de felicitaties van resp. Adriaans (12/10) en Ko (11/8) in ontvangst te kunnen nemen waardoor de eindstand een mooie 9-1 overwinning was en T.V.S. van de zesde plaats stijgt naar een plaats in de subtop.

In de vierde competitie ronde staat een uitwedstrijd op het programma tegen Bunshot 1 uit Spakenburg, deze wedstrijd wordt gespeeld op Woensdag 19 februari.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden