Hardeman BV aan de Generatorstraat
Hardeman BV aan de Generatorstraat harm hardeman

H. Hardeman BV Veenendaal bestaat 50 jaar en viert feest!

15 juni 2023 om 10:21 Lokaal Deel je nieuws

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat Handels-en Constructiebedrijf H. Hardeman BV begon. Harry en Elly Hardeman waren begin jaren ‘70 jonge leghennen-houders aan de Dijkstraat in Veenendaal, maar door de slechte eierprijzen zochten ze wat noodzakelijke bijverdiensten. Harry laste een hek van oude buizen in elkaar voor de buren en al snel vroegen steeds meer mensen om zo’n hek en ook om andere ijzerproducten en zo was het staalbedrijf geboren, werden er vrachtwagens vol gebruikte kassenbuizen vanuit het Westland naar Veenendaal gehaald en verdwenen de kippen.

Nu, 50 jaar later, is Hardeman BV nog altijd een gevestigde waarde in Veenendaal. Veel Veenendalers zijn hier klant of leverancier of hebben hier hun baan gevonden. Inmiddels ook regelmatig zonen wiens vader er ook al werkt(e). Een echt familiebedrijf, waar 3 zonen van Harry en Elly zijn doorgegaan met het bedrijf. Het bedrijf heeft enerzijds een bouwbedrijf in de systeembouw en anderzijds een handelstak in allerhande producten (staal, hekwerken, beplating, hout, tuinproducten, bouwproducten en meer).

Op 1 juli 2023 van 11 tot 16 uur wordt het 50-jarig jubileum gevierd met een feestje en een openstelling van het bedrijf.
Harm Hardeman: “We zijn als bedrijf echt geworteld in de Veenendaalse samenleving en vinden het daarom ook erg leuk om ook de inwoners van Veenendaal uit te nodigen hiervoor. Veel mensen kennen het bedrijf wel of iemand die bij ons werkt, maar hebben het nog nooit gezien van binnen of misschien lang geleden. Wie het leuk vindt, is van harte welkom. Om een beetje een beeld te krijgen van het aantal mensen is het wel van belang dat men zich even aanmeldt”

Dat aanmelden kan via www.hardeman.nl/opendag , waar naam en aantal personen kan worden doorgegeven.
Op 1 juli zal er uiteraard een hapje en een drankje zijn en gezelligheid, maar ook kan een deel van het bedrijf worden bekeken, door een rondwandeling langs de bedrijfsonderdelen aan Smalle Zijde en Generatorstraat. Ook het nieuwe kantoor staat open en diverse onderdelen van het uitgebreide en moderne materieel dat Hardeman BV gebruikt (electrische hoogwerkers, kranen, vrachwagen enzovoorts) zullen te bekijken zijn
Harm: “Het deel van ons bedrijf aan de Moleculenstraat, waar we onze dak-en wandbeplating maken kan helaas niet worden meegenomen dit jaar, omdat het daar grootschalig op de schop ligt in verband met een aantal mooie vernieuwingen. Zo wordt er momenteel druk gebouwd aan een gloednieuwe lijn voor sandwichpanelen. We hopen dat deel van het bedrijf volgend jaar nog eens open te stellen voor bezoek, maar kunnen op ons feestje al wel de eerste filmbeelden tonen van de nieuwe lijn”

Wilt u het jubileum van Hardeman BV mee vieren en een kijkje nemen, meldt u dan dus aan via www.hardeman.nl/opendag

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie