Vier de liefde vurig, maar doe het veilig. Koop een rookmelder!' (Foto: PR)
Vier de liefde vurig, maar doe het veilig. Koop een rookmelder!' (Foto: PR) (Foto: )

De brandweer heeft een verrassing voor studenten

Regio - Veiligheids Regio Utrecht brandweer wil niet dat een huis in vuur en vlam staat. Wel snappen zij dat studenten rond Valentijnsdag het vuurtje van de liefde willen opstoken. De oproep die VRU brandweer daarom doet: 'Vier de liefde vurig, maar doe het veilig. Koop een rookmelder!' Om studenten in onze regio daar een beetje bij te helpen, heeft de brandweer speciaal voor hen een hete verrassing.

naar www.brandweer.nl/verrassing en win een persoonlijke video van een brandweerman of -vrouw voor je vriend of vriendin, de buurman, je schoonmoeder of je ex. Lees daar tips over brandveilig Valentijn vieren. Heb je een slechte date op Valentijnsdag? Check altijd vooraf je vluchtroute. Is het een blijvertje?
Koop dan snel die rookmelder en hang deze samen op!

Vragen

Voor vragen over brandveiligheid thuis: WhatsApp 06 12 95 85 99, bel 088 878 1000, mail voorlichting@vru.nl en volg de Veiligheidsregio Utrecht op Facebook en Instagram.
De VRU is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten.
Een woordvoerder: ''Wij zorgen elke dag voor de veiligheid van alle mensen die in de regio wonen en verblijven.
Wij helpen mensen in nood, motiveren mensen om zelfredzaam te zijn en dragen bij aan het wegnemen van onveilige situaties.''

Valentijn campagne

De VRU zet verschillende activiteiten en acties op om brandveilig gedrag bij diverse doelgroepen te bevorderen.
Uit onderzoeken blijkt dat het kennisniveau van brandveiligheid in huis wordt overschat.

Met deze Valentijnactie willen we bereiken dat brandveiligheid met name door studenten wordt gezien als iets leuks en makkelijks, waardoor er een grotere kans is op daadwerkelijke aanpassingen in gedrag.
Op verschillende platforms en met verschillende middelen zoals abri's in de stad en online brengen we deze actie bij studenten in beeld zodat brandveiligheid tijdelijk het gespreksonderwerp van de dag wordt.

Tot en met 14 februari kan er een persoonlijke video worden gewonnen. Daarna maakt men kans op een rookmelder. Ga naar www.brandweer.nl/verrassing en win een rookmelder. Deze kun je geven aan die tweede date na Valentijn, een vriend of vriendin, de buurman, je schoonmoeder of je ex. Of gewoon zelf houden als je nog niet genoeg werkende rookmelders thuis hebt. Op de website lees je meer brandveiligheidstips. Heb je een keer een slechte date? Check altijd vooraf je vluchtroute. Staat niet alleen jíj, maar ook jouw huis in vuur en vlam? Rookmelders redden levens!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden