Ralph en Mika van de Pavert en vader Ben. Mika won de Chrono Winter Cup in de Micromax-klasse. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)
Ralph en Mika van de Pavert en vader Ben. Mika won de Chrono Winter Cup in de Micromax-klasse. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl) (Foto: )

Veenendaler Mika van de Pavert winterkampioen karten

Veenendaal - Veenendaler Mika van de Pavert deed zondag waarvoor hij naar het kartcircuit naar Berghem was gekomen: winterkampioen worden. De tienjarige snelheidsduivel werd tweede in de finale van de tweede ronde van de Chrono Winter Cup en pakte daarmee genoeg punten om de competitie in de Rotax Max Micromax-klasse op zijn naam te schrijven.

Broer Ralph van de Pavert reed zich in het ijzersterke veld van de hogere klasse Rotax Max Junioren knap in de top tien.

De finale was spannend tot de laatste ronden: Mika was lang in een tweestrijd verwikkeld met zijn concurrent Max Sadurski, maar een paar rondes voor het einde maakte hij een foutje waardoor hij een aantal meter moest toegeven. Zo kwam hij uiteindelijk als de nummer twee over de finish van de Brabantse piste.

Doel

Hoewel hij natuurlijk liever had gewonnen, was het ruimschoots genoeg om de titel van winterkampioen van 2020 op zijn naam te schrijven. "Dat was mijn doel. Ik wilde per se winterkampioen worden. Ik ben er hartstikke blij mee. Dit geeft veel zelfvertrouwen."

Dat hij zondag in Berghem zo overtuigend in de rondte reed, was niet alleen een bevestiging van zijn talent, maar ook dat zijn nieuwe frame van Top-Kart goed gaat. Zijn begeleidster en voormalig kartster en coureur Jennifer van der Beek zag het goedkeurend aan. Mika was er dan ook erg over te spreken. "Ik vind dat hij vooral erg makkelijk is met sturen. Ik moet nog wel veel in de kart oefenen, maar ik rijd er al makkelijker in, het gaat al beter."

Frame

Hoewel de kart voor dit seizoen nieuw is, kent Mika het frame al behoorlijk goed. Hij testte er samen met zijn team Poleposition van Patrick de Vries en Van der Beek al drie maanden mee. "Ik ben er nu ook al wel aan gewend." Gevraagd naar zijn doelen voor het komende seizoen, toonde hij zich ambitieus: "Ik ben op de goede weg, dus ik wil sowieso de top drie halen in het Nederlands kampioenschap." Dat hij snel is in de Micromax-klasse bewees hij vorig seizoen al tijdens zijn debuut. Destijds eindigde hij als beste rookie in het NK. "Het gaat nu wel een beetje als verwacht. Ik had vandaag ook wel gerekend op een podiumplaats."

Broer Ralph van de Pavert maakt dit jaar zijn debuut bij de Rotax Max Junioren. Hij komt uit voor het team van Montfoort Motorsports. In Berghem reed de snelle karter zich in het ijzersterke veld van de hogere categorie Rotax Max Junioren verdienstelijk in de top tien. Ook in de eindstand van de Wintercup schaarde Ralph zich op zijn Kosmic bij de beste tien.

Sanitair

Behalve het NK rijdt Mika komend seizoen nog een paar 60cc-wedstrijden. Zijn eerstvolgende race is de eerste ronde van het NK die ook in Berghem wordt gehouden. Dat komt mooi uit, want Mika bewees afgelopen weekeinde dat hij daar uitstekend uit de voeten kan. Mika en Ralph van de Pavert worden in hun raceactiviteiten ondersteund door Ben van de Pavert Sanitair.

De snelle broertjes zoeken nog wel meer support om zijn zo geliefde sport nog beter te beoefenen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden