Het pand aan de Middellaan dat geen wijkhuis mag worden.... (Foto: Pieter Vane)
Het pand aan de Middellaan dat geen wijkhuis mag worden.... (Foto: Pieter Vane)

Oude speelzaal mag geen wijkhuis worden

VEENENDAAL – De voormalige peuterspeelzaal aan de Middellaan in Veenendaal is verkocht aan De Bunte Beleggingen. De gemeente ontving hiervoor een koopsom van ruim 2,5 ton.

"De verkoop vloeit voort uit ons vastgoedbeleid van 2017", verklaart wethouder Marco Verloop. "Ons uitgangspunt is dat we alleen vastgoed voor de eigen functie van de gemeente behouden.
En deze peuterspeelzaal was eigendom van de gemeente, staat nu leeg en heeft geen functie meer."

Op de locatie rust de bestemming maatschappelijke dienstverlening. De Bunte heeft het voornemen om het te laten exploiteren als kinderdagverblijf.

Wijk Petenbos

Bewoners van de wijk Petenbos zullen teleurgesteld zijn over de verkoop. Zij missen namelijk een wijkontmoetingscentrum in hun buurt. Deelnemers aan het wijknetwerkproject 'Wijs met je wijk' stelden de gemeente voor om hiervoor de voormalige peuterspeelzaal te gebruiken.

Eind vorig jaar voerde de gemeenteraad een discussie over deze mogelijkheid. Wethouder Verloop zei toen dat de projectwerkgroep met een concreet plan moest komen, om mee te kunnen in het verkooptraject.

Overleggen met De Bunte

"Ik heb uitgebreid met de buurtbewoners van 'Wijs met je wijk' gesproken over de peuterspeelzaal. Ze zouden met De Bunte kunnen overleggen over verhuur van de ruimte.
Bovendien zijn er meer mogelijkheden voor een buurthuis dan alleen Middellaan 151. De route is nu verkoop van het gebouw."

Meer berichten