Na de estafette werden de prijzen uitgereikt. Wethouder Martijn Beek was daarbij aanwezig. (Foto: VZC)
Na de estafette werden de prijzen uitgereikt. Wethouder Martijn Beek was daarbij aanwezig. (Foto: VZC) (Foto: )

Kampioenschappen in schoolzwemmen in zwembad De Vallei

Veenendaal - Het was afgelopen vrijdag weer gezellig in Zwembad de Vallei, er werd gezwommen, aangemoedigd en gedanst. De Schoolzwemkampioenschappen van Veenendaal werden door VZC zwemmen georganiseerd. Er werd op de kant veel gedanst op de muziek terwijl de klasgenoten werden aangemoedigd.

Veenendaal - Na de opkomst was het tijd voor de 6 x 25m vrije slag. Hierbij zwemmen in ieder team 2 kinderen uit groep 3-4, twee kinderen uit groep 5-6 en twee kinderen uit groep 7-8. 't Speelkwartier wist met een halve minuut voorsprong de winst op zich te nemen, gevolgd door De Vuurvlinder team 1 en Aan de Basis team 2.

Overwinningen

De bovenbouw zwemt traditiegetrouw de 50m vrije slag en 50m rugslag, de onder- en middenbouw zwemmen de 25m vrije slag en 25m rugslag.
Overwinningen waren er voor Elin Ditewig, Yfke van der Leij en Joris Hazeleger. Allen van 't Speelkwartier.
Tweede plaatsen waren er voor Patrick Mooijekind (Aan de Basis), Chiara Lammertink ('t Speelkwartier), Abdellah Boutachekourt (De Vuurvlinder), Rijk Leenders (De Vuurvlinder) en Quentin van Meel (Mozaïek). De top 3 werd aangevuld door Kyano van Dam (Aan de Basis), Pelle Schrieken ('t Speelkwartier) en Manuel van Hattem (SBO de Windroos).

Miniem verschil

De ludieke estafette, waar een teamlid op een mat twee banen geduwd moest worden, werd met een verschil van 8 tienden gewonnen door team 2 van Aan de Basis. 't Speelkwartier werd tweede en de Ceder team 3 derde. Aan de Basis team 2 ontving voor deze overwinning een gezonde traktatie. Na de estafette werden de prijzen uitgereikt. De kleinste beker ging mee met de nummer drie, SBO de Windroos team 2. Tweede werd het tweede team van Aan de Basis en een eerste plek voor 't Speelkwartier. Zij kregen de wisselbeker.

Wie ook (beter) wil leren zwemmen, meld je dan aan voor vier gratis zwemtrainingen via zwemmen-aanmelden@vzcveenendaal.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden