Rijk, Stefan en Obed moedigen ploeggenoot Pelle aan. (Foto: Manon van de Kraats)
Rijk, Stefan en Obed moedigen ploeggenoot Pelle aan. (Foto: Manon van de Kraats) (Foto: Manon van de Kraats)

Veenendaalse VZC minioren zwemmers als eerste geëindigd

Veenendaal - VZC wist in de eerste ronde van de Minioren Clubmeet, de ploegenwedstrijd voor zwemmers tot en met 11 jaar, al een eerste plaats te behalen en staat daarmee 9e op de nationale ranglijst. Wanneer zij de tweede ronde deze positie weten te handhaven (een plek in de top 16) mogen zij deelnemen aan de landelijke finale in Eindhoven.

Op iedere afstand zwemt de snelste zwemmer voor de punten, doel is zo min mogelijk punten (ofwel seconden) te behalen.
Op zaterdag 8 februari werd er in zwembad de Vallei de tweede ronde van de Clubmeet gezwommen. 7 ploegen uit de regio streden voor de beker en een ticket naar de landelijke finale. In de eerste estafette, 4 x 50m wisselslag, wisten Yfke van der Leij, Milan Schuilenburg, Kim Bouman en Olivier Bos de eerste overwinning op hun naam te schrijven.

Jongens minioren

Bij de jongens minioren 5 en 6 wisten Rijk Leenders en Obed Molenaar op de 100m rugslag naar een 2e en 3e plek te zwemmen. Pelle Schrieken, Bart Stuivenberg, Stefan van der Meer, Benjamin Crljenkovic en David Lammers kwamen eveneens op de 100m rugslag aan de start en wisten allemaal PR's van 1 tot zelfs wel 8 seconden te zwemmen.

Persoonlijke records

Elin Ditewig wist op alle individuele afstanden op de eerste (50m vlinder) of tweede plek (100m vrije slag & 100m wisselslag) te eindigen. Zij zwom hierbij, ondanks haar verkoudheid, naar 3 persoonlijke records. Anouk Molenberg en Chiara Lammertink kwamen in dezelfde categorie uit, Anouk wist op de 100m wisselslag en 100m vrije slag naar een 10e plaats te zwemmen. Chiara zwom op de 50m vlinder slag naar een 10e plek.
Milan ging samen met Olivier en Quinten van start op de 50m rugslag, Milan zwom naar een derde plek. Olivier wist naar een zesde plaats te zwemmen. Quinten van Meel zwom in een groot PR naar de 10e plek.
Ook Kim zwom individueel naar een derde plaats op de 100m wisselslag. Yfke, Mandy Berndsen en Ilse Molendijk kwamen ook uit op deze afstand. Zij werden repectievelijk 7e, 8e en 10e te worden.
Rijk wist op alle individuele nummers in de top 3 te eindigen, op de 100m schoolslag werd hij tweede, Stefan van der Meer belandde net naast de top 3 en tikte als vierde aan op deze afstand. De estafette voor de pauze werd door de zwemmers van VZC wel heel erg spannend gemaakt, de 4 x 50m rugslag gezwommen door Pelle, Anouk, Obed en Kim. De VZC'ers wisten met een kleine voorsprong als eerste aan te tikken.
Yfke, uitkomend op de 50m vrije slag, wist als eerste VZC'er aan te tikken en daarmee voor de punten te zwemmen. Mandy en Ilse zwommen op deze korte afstand naar een PR van 10 seconden. Frederique Pilon zette haar eerste tijd neer en Sophie van Meel wist naar een PR van 3 seconden te zwemmen.

Onderlinge strijd

Bij de jongens minioren 5 en 6 gingen de VZC'ers de onderlinge strijd aan op de 50m vrije slag. In de top 7 stonden maar liefst 5 VZC'ers. Rijk wist zoals eerder weer tweede te worden. Een vierde plaats voor Bart, Obed tikte drie honderste later aan en werd dus vijfde. Pelle en Stefan werden zesde en zevende met een halve seconde verschil. David wist op dezelfde afstand een mooi PR te zwemmen. Op de laatste twee afstanden werd er door Milan (50m vlinder) naar een vierde plek gezwommen. Olivier zwom dezelfde afstand voor het eerst en wist vanuit de eerste serie naar een zesde plek te zwemmen.
Bij de meisjes op de 50m schoolslag, wist Frederique vanuit de eerste serie naar de vijfde positie te zwemmen. Hiermee was zij de eerste VZC'er die aantikte en verdiende ze punten voor de ploeg. Mandy en Ilse zaten qua tijd vlak achter haar. De laatste twee estafettes met Rijk, Obed Molenaar, Stefan van der Meer, Pelle Schrieken en Kim, Anouk Molenberg, Elin en Yfke wisten respectievelijk 2e en 3e te worden.
Na de trainersestafette waarin de zwemmers onze trainers, Joeri Scheidt, Babet Kruger, Jolanda Ditewig en Sharon van Meel, keihard hebben staan aanmoedigen werden de punten bekend gemaakt; de eerste plaats voor VZC. Afgelopen zondag zouden de andere ploegen uit de regio zwemmen, maar in verband met de storm is dit afgelast. Nu is het afwachten wanneer deze wedstrijd ingehaald gaat worden, zodat duidelijk wordt of er voldoende punten zijn behaald voor de landelijke finale.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden