Leerlingen talentklas Sport CLV hebben met sponsorschaatsen €5.400 opgehaald.
Leerlingen talentklas Sport CLV hebben met sponsorschaatsen €5.400 opgehaald. (Foto: )

Talentklas Sport CLV in actie voor Alpe d'HuZes

Veenendaal - Leerlingen talentklas Sport hebben met sponsorschaatsen €5.400 opgehaald voor het wielerevenement KWF, Alpe d'HuZes. Door dit prachtige bedrag bij elkaar te schaatsen, helpen de leerlingen hun docent bewegingsonderwijs Klaas Brouwer in zijn deelname aan de Alpe d'HuZes.

Sponsors

Afgelopen december hebben 160 brugklasleerlingen van de talentklas Sport in een half uur, op de Vechtse Banen in Utrecht, geprobeerd zoveel mogelijk rondjes te schaatsen voor het goede doel. Met veel enthousiasme hebben zij zich ingezet om zoveel mogelijk sponsoren te benaderen en uiteindelijk de ronden te schaatsen.
De uiteindelijke opbrengst van het sponsorschaatsen is € 5.400. Een fantastisch bedrag om extra onderzoeken naar kanker en het bestrijden ervan mogelijk te maken. Want zegt Klaas: "Ik geloof in de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker."

Overtreffen

Het wielerevenement vindt plaats op donderdag 4 juni. Tot die datum heeft Klaas de tijd om nog meer sponsoracties te organiseren. Met behulp van de collega's, leerlingen en ouders van het CLV hoopt hij het bedrag van 2016, ruim €11.000, te evenaren zo niet te overtreffen. Wie Klaas wil steunen kan een gift overmaken via op zijn actiepagina www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/klaasbrouwer.

Meer berichten